У Миколаєві горів дев'ятиповерховий будинок

У Миколаєві горів дев'ятиповерховий будинок

Оновлено
У Миколаєві горів дев'ятиповерховий будинок
. Фото: ГУ ДСНС

17 грудня, близько восьмої ранку, у дев'ятиповерхівці, що на вулиці Лазурна, 14-Б, сталася пожежа. Попередня причина займання — коротке замикання електромережі.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла пресофіцер Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області Артем Вагін.

"Неначе салют вибухнув. Світло зникло, потім через 5 хвилин знову з’явився. Потім знову зникло і почало сильно вибухати щось. Відчуття, неначе у закритому приміщенні салютну установку встановили. Відкрила двері, а з щитової вогонь та дим. Все чорне відразу стало. Подзвонили пожежникам", — розповіла мешканка будинку Світлана.

За словами заступника начальника другої пожежно-рятувальної частини Івана Зеленчука, горів кабельний тунель електрощитової.

В Миколаєві горів дев'ятиповерховий будинок
Місце займання - електрощитова третього поверху. Фото: ГУ ДСНС

"На місце виїхали відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та чергова зміна оперативно-координаційного центру, направили автомобіль газодимозахисної служби аварійно-рятувального загону спеціального призначення", — сказав Артем Вагін.

Як розповів пресофіцер, через сильний дим, який поширився сходами, рятувальники в захисних комплектах евакуювали шість людей. Ще 25 людей вивели сходами на свіже повітря. Наймолодшому евакуйованому п'ять років.

В Миколаєві горів дев'ятиповерховий будинок
Шість людей вивели рятувальники у захисних комплектах. Фото: ГУ ДСНС

Пожежу на площі 10 квадратних метрів загасили протягом години.

Читайте також: "У Миколаєві горів дев'ятиповерховий гуртожиток"

Ліквідовували пожежу 15 рятувальників за допомогою чотирьох автомобілів.

На місці працювали поліцейські, аварійні бригади АТ “Миколаївгаз” та АТ “Миколаївобленерго”.

Електропостачання в будинку намагатимуться відновити 17 грудня, про це кореспондентам Суспільного розповіла операторка кол-центру "Миколаївобленерго" Вікторія. Станом на 18:00 відновлювальні роботи тривають.

Що відомо

  • Станом на 9 грудня 2021 року на території Миколаївської області зареєстрували 2602 пожежі, з них у житловому секторі 737. На пожежах загинуло 44 людини.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок