На Миколаївщині взимку працюватимуть 353 пункти обігріву для безхатченків

На Миколаївщині взимку працюватимуть 353 пункти обігріву для безхатченків

На Миколаївщині взимку працюватимуть 353 пункти обігріву для безхатченків
. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

У Миколаївській області триває процес підготовки пунктів обігріву для людей похилого віку, безпритульних та бездомних громадян. Всього в області у 2022 році мають запрацювати 353 пункти обігріву.

Про це в ефірі програми "Сьогодні. Головне" розповіла голова громадської організації "Рух "Чисті серця" Анастасія Звягінцева.

За словами Анастасії Звягінцевої, відповідно до підрахунків їхньої благодійної організації, у Миколаївській області станом на серпень 2021 року проживали 1 697 безхатченків.

"Це люди, які перебувають конкретно на вулиці. Зі зміною пори року ця кількість збільшується, у листопаді додається 100-150 людей, які повертаються з польових сезонних робіт. Ми не можемо регулювати цю кількість, до Миколаївської області приїжджають з Херсонської, Одеської областей, з Криму, є серед внутрішньо переміщених осіб також, на жаль, безхатченки", ― розповіла Анастасія Звягінцева.

Зі слів Звягінцевої, найчастіше безхатченки потребують надання першої домедичної допомоги: оброблення ран, трофічних виразок або гангрен, а також теплого та сухого одягу.

Що відомо

  • У Миколаєві тимчасові пункти обігріву працюватимуть в Інгульському районі, на Круговій, 47, в Корабельному — на Новобудівній, 1, в Заводському — за адресою Кузнецька, 1/3. В середньому в облаштованих приміщеннях є десять койко-місць, стіл, теплі речі, гаряча їжа та чай.
  • Станом на 14 грудня, в районі міжміського автовокзалу планують встановити намет, в якому одночасно зможуть перебувати понад 100 людей.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок