Збірна України з фристайлу вдруге поспіль завоювала медаль Кубка світу в команді

Збірна України з фристайлу вдруге поспіль завоювала медаль Кубка світу в команді

Збірна України з фристайлу вдруге поспіль завоювала медаль Кубка світу в команді
. AP

Ще одна медаль України на етапі у Руці.

Україна вдруге поспіль здобула медаль у команді на рівні Кубка світу з фристайлу. Відбулося це на етапі, що проходив у фінській Руці.

Рука вдруге поспіль приймала етап Кубка світу з фристайлу. На першому етапі у Фінляндії Україна здобула "бронзу" у змаганнях серед змішаних команд у складі Анастасії Новосад, Дмитра Котовського та олімпійського чемпіона Олександра Абраменка.

Читайте також: Збірна України з фристайлу вперше в історії завоювала медаль Кубка світу в команді: відео

На другому етапі у Руці Україна знову тріумфувала у змішаній команді. І вдруге поспіль здобула "бронзу".

Як виступила Україна?

Спортсмени по черзі виконували стрибки: по одному на кожному з трьох етапів. За сумою трьох стрибків визначалися чотири найкращі збірні, які проходили у фінал, де розігрувалися медалі. У великому фіналі бали обнулялися.

Першою від України на трамплін вийшла Анастасія Новосад. За свій стрибок вона отримала 76.54 бали - з цим результатом Україна йшла на проміжному шостому місці серед дев'яти учасників першого фіналу.

Повернути Україну у топ-4 вдалося Дмитру Котовському. Він виконав чистий другий стрибок на 122.57 бали, завдяки чому Україна повернулася у топ-4 - після двох стрибків команда поступалася лише фристайлістам з Китаю, США та Білорусі. Стрибок Олександра Абраменка (теж на 122.57 бали) не змінив місцеположення України, проте з четвертим результатом вона отримала можливість знову поборотися за медалі.

А ось у великому фіналі Україна змогла зачепитися і за "бронзу"! Причому після першого етапу Анастасії Новосад українці програвали лише збірній Китаю, випереджаючи США та Білорусь.

Ключовим моментом у боротьбі України за "срібло" став стрибок Дмитра Котовського. Під час приземлення український фристайлист впав, за що йому було суттєво знижено оцінку - до 88.69 балів. Проте навіть з таким результатом Україна випереджала Білорусь, хоча й пропустила США.

Олександру Абраменку вдалося показати найкращий результат під час третього стрибка - 127.44 балів. Але навіть з ним наздогнати фристайліста із США йому не вдалося - друга поспіль "бронза" для України.

Лижна акробатика (мікст). Третій етап Кубка світу 2021/22. Рука, Фінляндія

  1. Китай - 354.87
  2. США - 315.66
  3. Україна - 303.07

Що означає ця медаль для України?

  • Друга поспіль медаль Кубка світу для України у команді. І друга загалом на цьому рівні в історії: до цього збірна брала участь у міксті на етапі в Китаї в грудні 2019 року, посівши восьме місце.
  • Для Котовського це друга медаль на рівні Кубка світу. А ось для Новосад уже третя: перед цим українка виграла "золото" в одиночному виступі. Абраменко ж здобув ювілейну десять медаль Кубка світу.
Читайте також: Уперше в історії лижної акробатики одразу дві українки завоювали медалі на етапі Кубка світу
На початок