Американська письменниця напише феміністичну версію роману Орвелла "1984"

Американська письменниця напише феміністичну версію роману Орвелла "1984"

ЗМІ
Американська письменниця напише феміністичну версію роману Орвелла "1984"
. Facebook

Жіночу версію роману-антиутопії Джорджа Орвелла "1984" планують опублікувати в 2023 році. Книжка отримала назву "Джулія". Її напише американська письменниця Сандра Ньюман.

Про це пише Dailymail.

Син Джорджа Орвелла Річард Блер схвалив випуск нової версії "1984", яка переосмислює історію з позиції жіночої героїні — коханої Вінстона Сміта Джулії.

У романі "1984" події відбуваються у державі Океанія, де править Великий Брат, а поліція думки викорінює будь-які зародки індивідуального мислення. Головний герой Вінстон Сміт працює в Міністерстві правди, переписуючи історію. За сюжетом, він заводить роман із Джулією, яка також є співробітницею міністерства.

Видавець нової версії роману зазначає, що Джулія розуміє світ Океанії "куди краще, ніж Вінстон, і здебільшого задоволена своїм життям".

За його словами, "вона кон'юнктурна, ні в що не вірить і зовсім не цікавиться політикою. Вона регулярно порушує правила, але співпрацює з режимом, коли це необхідно".

На думку видавця, Джулія — "ідеальна громадянка Океанії", світ якої перевертається після зустрічі з Вінстоном та перестає бути безпечним.

"Два питання, які залишилися без відповіді в романі Орвелла. Що Джулія побачила у Вінстоні і як вона просувалася партійними сходами", — вважає Білл Гамільтон, який займається літературною спадщиною письменника.

Сандра Ньюман стала відомою в 2002 році завдяки дебютному роману "Єдина хороша річ, яку хтось коли-небудь робив" (The Only Good Thing Anyone Have Ever Done). За нього письменниця отримала нагороду премії The Guardian First Book Award.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок