У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих на сході України військових

У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих на сході України військових

У Миколаєві з нагоди Дня Збройних сил України вшанували пам'ять загиблих на сході України військових. Акція стартувала о 9:30 біля меморіалу "Струни пам'яті".

Про це повідомляє кореспондент Суспільного Олександр Гресь.

До меморіалу прийшли військовослужбовці, ветерани антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил, представники місцевої влади, жителі міста Миколаєва.

День збройних сил України. У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих
Покладання квітів до меморіалу "Струни пам'яті". Фото: Олександр Гресь / Суспільне Миколаїв

Присутні вшанували пам'ять загиблих на сході України військовослужбовців хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.

Прийшов до меморіалу ветеран АТО Андрій Трунов. Чоловік у 2015 році перебував у секторі "М".

"Особисто для мене, в принципі, як і для усіх військових, це розуміння сьогоднішнього світогляду як ніколи. Сьогодні події, які відбуваються у нас в країні, – це нагадування всім чоловікам про те, що дійсно потрібно захищати честь і гідність своєї сім’ї, землі і держави в цілому", – розказав Андрій Трунов.

Організували захід представники місцевої і обласної влади та Миколаївський військовий гарнізон.

День Збройних сил України. У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих
У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих. Фото: Олександр Гресь/Суспільне Миколаїв

Заступник командувача морської піхоти Аркадій Степаненко каже, що наразі в їхньому роду військ служить понад 8 тисяч військовослужбовців.

"З 2014 року ми втратили близько 110 військовослужбовців", – розказав Аркадій Степаненко.

За інформацією заступника миколаївського міського голови Юрія Степанця, у заході взяли участь близько 150 людей. За словами Юрія Степанця, зараз розробляють програму щодо підтримки військових миколаївського гарнізону.

"Приблизно десь 25 мільйонів гривень заклали у цю програму. Я сподіваюсь, що депутати підтримають програму. Ми будемо підтримувати наших військовослужбовців, створити їм належні умови для проходження служби в миколаївському гарнізоні", – розказав Юрій Степанець.

За інформацією начальника сектору превентивної комунікації Олексія Ципка, в акції взяли участь 120 людей.

Акція тривала до 9:55.

Що відомо

  • День Збройних сил України відзначають 6-го грудня відповідно до постанови Верховної ради 19 жовтня 1993 року. У цей день вшановують учасників військ у складі Збройних сил України. До них входять сухопутні війська, повітряні та військово-морські сили, а також десантно-штурмові війська і сили спеціальних операцій.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок