Хлопець вчить дітей грі на барабанах поруч з фронтом

Хлопець вчить дітей грі на барабанах поруч з фронтом

Ексклюзивно
Хлопець вчить дітей грі на барабанах поруч з фронтом
. Барабанщик з Авдіївки, фото: Суспільне Донбас

Історія про хлопця, який вчить дітей грі на барабанах поруч з фронтом. Школяр грає у складі трьох різних за стилем музичних гуртів. Хлопець навчився грати майже самотужки. Суспільне та проєкт Голоси дітей підготували 12 історій дітей, які, попри війну, йдуть до мрій.

13-річний Максим Байов з Авдіївки грає на декількох музичних інструментах.

"Мені завжди подобалася музика. Але активно я почав слухати у 2018-2019 році. Тоді я слухав поп і мені подобався реп. Коли почав грати на барабанах, мені стала подобатися більш важка музика. І я почав слухати метал та рок", — розповів Максим.

Засновник та керівник авдіївської рок—школи Олексій Савкевич розповів, що у 2018 році він з друзями проводив фестиваль мистецтв. І тоді вони запропонували місцевим музикантам навчати людей. Так у місті з'явилася перша рок-школа.

За словами Олексія, згодом Максиму запропонували бути тренером — волонтером.

Максим розповів журналістам, що на першому занятті в нього тремтіли руки та він думав, що через вік його не сприймають серйозно.

За словами хлопця, йому подобається навчати, бо під час цього він вдосконалює свої навички.

"Мені подарував перший інструмент хрещений на день народження. Я так розхвилювався коли мені дали гітару. Я пішов одразу до своєї кімнати, коли у мене сиділи гості. Потім я почав дуже багато пісень вчити і грав майже щодня багато годин", — розповів Максим.

Максим розповів, що любить своє місто. В Авдіївці багато заходів та фестів. Наприклад Авдіївка ФM або день вуличної музики.

"Авдіївка - це місто з важкою історією. Тому що в момент з 2014 до 2017 року тут було дуже неспокійно. І всі люди виїжджали, бо тут майже неможливо було залишатися, тому що розбомбили усі будинки", — розповів Максим.

Хлопець вчить дітей грі на барабанах поруч з фронтом
Юний барабанщик, фото: Суспільне Донбас. Юний барабанщик, фото: Суспільне Донбас

За словами юного барабанщика, своє майбутнє він бачить на великій сцені.

"Хочу збирати великі стадіони, але це все в мріях. Зараз все роблю для цього, тому що беру участь у багатьох фестивалях, дуже багато ходжу на тренінги, знайомлюся з новими людьми, виступаю багато і це розширює запас знань", — розповів Максим.

Читайте також

  • Беру участь в конкурсах, аби місто помітили: історія про жительку Гірського, яка ліпить скульптури
  • 17 разова чемпіонка України: історія про спортсменку, яка у 12 років переїхала заради мрії
  • В першу чергу художник, а лише потім витинанкар: історія про витинанкаря з Донбасу

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок