Фракція СН не підтримала відставку Ткаченка. Він заявив, що триває обговорення

Фракція СН не підтримала відставку Ткаченка. Він заявив, що триває обговорення

Фракція СН не підтримала відставку Ткаченка. Він заявив, що триває обговорення
. УНІАН

Фракція "Слуга народу" не підтримала заяву міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка про відставку. Водночас сам міністр каже, що "заява актуальна".

Зокрема, як заявив голова фракції Давид Арахамії, Ткаченко поспілкувався з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та "знайшли точки порозуміння".

"Я не бачив цієї заяви. Я вважаю, що це був емоційний крок. Вони поспілкувалися (прем'єр-міністр Денис Шмигаль та ОлександрТкаченко - ред.), знайшли точки порозуміння і ця історія залишилася тільки в медіапросторі", — заявив після засідання фракції Арахамії.

Водночас сам Ткаченко наголосив, що обговорення питання триває.

"Моє рішення щодо відставки залишається актуальним. Я так само очікував на реєстрацію моєї заяви Верховною радою. Буду відвертим, фракція абсолютно не підтримала моє рішення про відставку, що надалі переросло у довготривалі обговорення з профільним комітетом, керівниками партії та фракції, колегами. Паралельно – розмови зі спікером, прем’єром, Президентом. Вони попросили залишитись. Натомість я запропонував своє бачення розвитку екосистеми культури та інформполітики. Обговорення триває", — зазначив міністр.

Що відомо

  • Верховна рада одержала заяву Олександра Ткаченка про відставку з посади очільника Міністерства культури. Про це під час брифінгу 15 листопада повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук.
  • 11 листопада Олександр Ткаченко повідомив, що написав заяву про відставку. Міністр зазначив, що причиною для цього стала низка урядових рішень. Він також наголосив, що сума, виділена на культуру у проєкті державного бюджету на 2022 рік є "неприйнятною".
  • Раніше Верховна рада прийняла відставку одразу п’ятьох міністрів і призначила нових урядовців.
  • Новим міністром оборони став Олексій Резніков, який раніше був віцепрем’єр-міністром та очолював Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Його місце зайняла народна депутатка з фракції “Слуга народу” Ірина Верещук. Міністеркою економіки стала Юлія Свириденко, яка була заступницею голови Офісу президента. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості очолив Павло Рябікін, до цього – керівник Митниці. Також Рада відправила у відставку міністра екології Романа Абрамовського. Його місце як виконуючий обов’язки зайняв заступник Руслан Стрілець.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок