"Блашко приїде до Естерсунда". Тренер жіночої збірної – про зміни в складі на 2-й етап Кубка світу

"Блашко приїде до Естерсунда". Тренер жіночої збірної – про зміни в складі на 2-й етап Кубка світу

Ексклюзивно
"Блашко приїде до Естерсунда". Тренер жіночої збірної – про зміни в складі на 2-й етап Кубка світу
. Biathlon.com.ua

Велепець звернув увагу на успіх Блашко на Кубку IBU та розглядає можливість відправити на змагання нижчого рівня когось із біатлоністок, для кого перший етап Кубка світу був невдалим.

Тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець позитивно оцінив виступ команди на першому етапі Кубка світу сезону в шведському Естерсунді. Проте після останньої гонки – спринту – наставник поділився з Суспільне Спорт, що планує зміни в складі на наступний етап, що також пройде в Естерсунді 2-5 грудня. На другом етапі спортсменки змагатимуться в спринті, пасьюті й естафеті

Читайте також: "З кожною гонкою буде краще". Урош Велепець - про результат збірної України на старті Кубка світу

Зокрема, Велепець анонсував, що до команди Кубка світу приєднається Дар'я Блашко, яка цього тижня виграла дві "бронзи" на етапах Кубка IBU у шведському Ідре і стала єдиною українською біатлоністкою, що виграла медалі в цих стартах. Українка змагалася у двох спринтерських гонках і в обох стала третью, а в Естерсунді має виступити щонайменше у двох дисциплінах.

Крім того, тренер розглядає варіант послати на Кубок IBU до норвезького Шушена кількох біатлоністок основного складу. Велепець озвучив, що, ймовірно, обиратиме між Анастасією Меркушиною, Іриною Петренко та Катериною Бех.

"Учора з Дашею домовилися, – розповів тренер. – Даша ввечері приїде до Естерсунда та бігтиме спринт і гонку переслідування. Побачимо щодо естафети. І, можливо, Настю, Іру або Катю відправимо на Кубок IBU".

Блашко, своєю чергою, була однією з претенденток на потрапляння в основну команду ще на початку сезону, однак не змогла проявити себе з найкращого боку під час підготовки. У рамках контрольних стартів у Шушені спортсменка погано себе почувала після переїзду з Бейтостолена, про що розповіла після здобуття "бронзи" в спринті на першому етапі Кубка IBU в Ідре.

Які результати показувала Дар'я Блашко минулого сезону?

25-річна біатлоністка дебютувала на етапах Кубка світу ще у 2016 році. У попередньому сезоні вона стабільно виступала в складі основної команди й взяла участь у десяти етапах Кубка світу, а також у чемпіонаті світу. Зокрема, на світовій першості вона виграла свою дебютну медаль - "бронзу" в естафеті. Найкращим результатом Кубка світу для українки стало 14-те місце в спринті на змаганнях у Поклюці.

Що відомо

  • Анастасія Меркушина посіла лише 71-ше місце в індивідуальній гонці в Естерсунді. Біатлоністка ще не відновилася після перенесеної застуди. У спринті її замінила Катерина Бех.
Читайте також: "Незадоволена тим, як підійшла до сезону". Меркушина - про результат у першій гонці Кубка світу
  • Бех показала одні з найнижчих результатів у команді: стала 107-ю в індивідуальній гонці й 77-ю – у спринті.
  • Ірина Петренко пропускала обидві гонки через проблеми зі шлунком.

Що далі

  • 2-5 грудня – другий етап Кубка світу в Естерсунді.
  • 1-4 грудня – етап Кубка IBU в Шушені.
Читайте також: "Що тренери запланували - те і зробили". Олена Білосюк - про перший спринт у сезоні Кубка світу
На початок