"Що тренери запланували - те і зробили". Олена Білосюк - про перший спринт у сезоні Кубка світу

"Що тренери запланували - те і зробили". Олена Білосюк - про перший спринт у сезоні Кубка світу

Ексклюзивно
"Що тренери запланували - те і зробили". Олена Білосюк - про перший спринт у сезоні Кубка світу
. Biathlon.com.ua

Як українська біатлоністка оцінила свій результат.

В Естерсунді відбулася друга жіноча гонка першого етапу Кубка світу. Біатлоністки вийшли для виступів у спринті.

У порівнянні з індивідуальною гонкою у складі збірної України відбулися зміни, однією з яких стала Олена Білосюк. 34-річна біатлоністка вийшла на старт під 84-м стартовим номером.

Саме Білосюк виступила найкраще серед усіх українських біатлоністок. Не припустившись жодної хиби, українка фінішувала на 24-й позиції.

Читайте також: Олена Білосюк - у топ-25 жіночого спринту Кубка світу в Естерсунді: результати гонки

Після гонки українська біатлоністка дала флеш-коментар Суспільне Спорт з приводу того, як для себе оцінює перший офіційний старт у сезоні.

За словами Білосюк, вона поки що не може дати чітку відповідь щодо свого результату. І хоче спочатку проаналізувати хід по дистанції.

"У принципі це дійсно початок сезону. Я ніколи не відрізнялася швидкохідністю у грудні. Тому треба спочатку подивитися аналіз, наскільки великий програш. І тоді можна буде казати, засмутилася я чи ні".

Щодо підготовки до сезону, біатлоністка звернула увагу, що команда виконала усе заплановане тренерами.

"Скажімо так: що тренери запланували - те ми і зробили. Плюс ще кілька додаткових зборів, ми залишалися в Європі, щоб не наражатися на захворювання, коронавірус і так далі. Зробили максимум із того, що могли".

На наступному етапі Кубка світу, що також відбудеться в Естерсунді, біатлоністки бігтимуть жіночу естафету. Білосюк наголосила, що готова її пропустити і сподівається, що у майбутньому молодші спортсменки її витіснять зі складу.

"Завжди кажу: незамінних людей немає. Сподіваюся, що наша молодь підтисне мене, натисне на п'ятки і я скажу, що можу піти, бо я гідна заміна. У будь-який час, навіть під час Олімпійських Іграх у Пхьончхані, бігли дівчата, що були сильніші. Немає такого, що Білосюк біжить останній етап, бо вона - Білосюк".

Наостанок, Білосюк поділилася емоціями від наявності вболівальників на трибунах в Естерсунді. Значна частина гонок Кубка світу 2020/21 пройшла без них через коронавірусні обмеження.

"Чесно кажучи, навіть не звертала увагу [на вболівальників], була зосереджена на гонці, пристрілці. Холодно, треба було максимально акумулюватися, і минулий рік на трасі багато стояло сервісменів, вели по ній, давали інформації. Тому чи були заповнені трибуни чи ні - не звертала уваги. Тобто, я бачила, що вони заповнені, і на початку гонки думала: "Напевно, шведи дуже добре стріляють сьогодні".

Якою була перша гонка для Олени Білосюк: ключові показники

  • Результат на фініші: 24-те місце (0+0) - відставання 1:12.1 хвилини від переможниці Ганни Еберг.
  • Час проходження дистанції: 62-е місце - відставання 1:12.3 від найшвидшої на дистанції Ельвіри Еберг.
  • Час роботи на вогневих рубежах: 45-е місце - 45.9 секунд на 10 мішеней.

Що далі

  • 2-5 грудня. Другий етап Кубка світу в Естерсунді.
На початок