"Незадоволена тим, як підійшла до сезону". Меркушина - про результат у першій гонці Кубка світу

"Незадоволена тим, як підійшла до сезону". Меркушина - про результат у першій гонці Кубка світу

Ексклюзивно
"Незадоволена тим, як підійшла до сезону". Меркушина - про результат у першій гонці Кубка світу
. Pavlo Zarovetskyi

Як українська біатлоністка пояснила підсумковий результат.

Анастасія Меркушина стала першою українською біатлоністкою, що вийшла на старт нового сезону Кубка світу. Біатлоністка перед гонкою отримала восьмий стартовий номер, потрапивши у першу групу спортсменок.

Проте посісти високе місце в індивідуальній гонці Меркушиній не вдалося. На перших двох вогневих рубежах 26-річна біатлоністка заробила три штрафні хвилини, фінішувавши у підсумку на 71-му місці.

Читайте також: Дві українки у топ-25 першого старту сезону Кубка світу: результати індивідуальної гонки

Перед стартом індивідуальної гонки головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець зазначав, що у Меркушиної були проблеми зі здоров'ям. Зокрема, у біатлоністки був закладений ніс та температура за кілька днів перед гонкою.

Меркушина після гонки у коментарі Суспільне Спорт підтвердила, що дійсно її стан здоров'я був не найкращим. І під час ходу на трасі вона це також відчувала.

"Хиби, мабуть, мої. Я неправильно підійшла: затрусило на першому рубежі, тому лежала і віддихувалась. Справа в тому, що п'ять днів тому підхопила якусь застуду - у мене забитий ніс, стоїть слиз, не можу дихати. Звичайно, я сподівалась, що буде краще, але вийшов такий результат. Навіть бігти не могла, мені не вистачало кисню", - сказала Меркушина.

Біатлоністка також звернула увагу на те, що незадоволена своєю підготовкою до сезону. І вважає, що багато чого не встигла перед початком нового етапу Кубка світу.

"Я - перфекціоністка, і вважаю, що під час підготовки було досить багато негативних моментів. Багато чого не встигла. Незадоволена тим, як підійшла до сезону. Переважно це мої втрати, але десь є і проблеми у підготовці, але вже як вийшло. Можливо, трішки дивлюся в негативному світлі, тому що завжди хочеться показувати тільки найкращі результати і робити все здорово".

Проте Меркушина не збирається робити передчасних висновків щодо своєї форми. І припускає, що у наступних гонках виглядатиме краще.

"Зараз ще важко оцінювати, тому що я сподівалась, що буде краще, оскільки у мене не було температури та поганого самопочуття. На тренуваннях все добре виконувала, нічого не пропускала, а коли пробігла гонку, відчула що не можу. Можливо, це ще перший старт, індивідуальна гонка, потрібно розбігтися, і буде краще".

Якою була перша гонка для Анастасії Меркушиної: ключові показники

  • Результат на фініші: 71 місце (2+1+0+0) - відставання 6:06.2 хвилини від переможниці Маркети Давідової.
  • Час проходження дистанції: 79-е місце - 4:42.3 хвилини відставання від найшвидшої біатлоністки на дистанції - норвежки Ельвіри Еберг.
  • Час роботи на вогневих рубежах: 7-е місце - 1:47.4 хвилини на 20 мішеней.

Що відомо

  • Анастасія Меркушина готувалася до сезону 2021/22 під керівництвом головного тренера Уроша Велепця.
  • Перед стартом Кубка світу 2021/22 Меркушина двічі показувала другий результат серед українок у передсезонних гонках у Шушені.
Читайте також: Як виступила жіноча збірна України з біатлону на відбіркових стартах у Шушені: результати українок
  • Найкращий результат Анастасії Меркушиної у сезоні 2020/21 - 13-е місце в індивідуальній гонці чемпіонату світу в Поклюці.

Що далі

  • Неділя, 28 листопада, 12:00. Жінки, спринт (7.5 км).
На початок