"Зоря" розгромлена в Римі та втратила шанси на вихід у плей-оф Ліги Конференцій: відео

"Зоря" розгромлена в Римі та втратила шанси на вихід у плей-оф Ліги Конференцій: відео

"Зоря" розгромлена в Римі та втратила шанси на вихід у плей-оф Ліги Конференцій: відео
. АР

Останній український клуб вилетів із єврокубків.

Луганська "Зоря" зазнала поразки від "Роми" в п'ятому раунді групового етапу Ліги конференцій.

У попередніх двох матчах підопічні Віктора Скрипника обіграли ЦСКА з Софії та відновили свої шанси на потрапляння до плей-оф весною 2022-го року. Однак уже в цьому турі єврокубка луганці вибули з перегонів.

Читайте також: "Зоря" вирвала другу поспіль перемогу в Лізі конференцій

У разі поразки від "Роми" в "Зорі" залишався лише один сценарій, який дозволяв їй і надалі претендувати на плей-оф - у паралельному матчі, 25-го листопада, норвезький "Буде-Глімт" мав би поступитись або зіграти внічию з ЦСКА. Однак цей розвиток подій не справдився - норвезьці виграли. А "Зоря" не змогла нав'язати боротьбу підопічним Жозе Моуріньо.

Уже в першому таймі "Рома" лідирувала з подвійною перевагою. На 15-й хвилині зустрічі рахунок відкрив Карлес Перес. Римляни пішли в контратаку, під час якої Стефан Ель-Шаараві віддав пас із лівого флангу на Переса, а той в один дотик відправив м'яча у ворота Дмитра Мацапури.

  • Гол Карлеса Переса в матчі проти "Зорі"

На 33-й хвилині протистояння господарі збільшили свою перевагу до 2:0. Жордан Верету перехопив м'яч у луганців у центрі поля, після чого сягнув штрафної зони й віддав пас Ніколо Дзаніоло. А він, своєю чергою, відправив снаряд у правий нижній кут, перегравши Мацапуру.

  • Гол Ніколо Дзаніоло в матчі проти "Зорі"

Після не найвдалішого старту український клуб мало ще більше не погіршив ситуацію - на 40-й хвилині підопічні Скрипника заробили пенальті у свої ворота - Владислав Кабаєв збив суперника у штрафній зоні. Однак цього разу луганцям пощастило - Мацапура вгадав, куди битиме Верету, і відбив м'яча з правого нижнього кута.

На перерву "Рома" йшла як лідер із двома забитими м'ячами. Але після повернення на поле "Зоря" відіграти пропущені голи не змогла. Майже відразу луганці пропустили атаку від суперників. Дзаніоло пройшов правим флангом Максима Імерекова та засистував Теммі Абрахама, а той уже відправив м'яч у ворота гостей. Рахунок став 3:0 на користь "Роми".

  • Гол Теммі Абрахама в матчі проти "Зорі"

Під завісу другого тайму "Рома" продовжувала громити суперників. Четвертим голом у матчі відзначився Абрахам, який ще й заробив дубль. У падінні через себе англієць оформив ефектний гол, уразивши лівий кут володінь Мацапури.

  • Другий гол Теммі Абрахама в матчі проти "Зорі"

Луганці, своєю чергою, не змогли реабілітуватись і під кінець гри. Тож фінальний рахунок так і залишився - 4:0 на користь римлян.

Ліга конференцій. П'ятий тур

"Рома" (Італія) - "Зоря" (Україна) 4:0

Голи: Перес, 15; Дзаніоло, 33; Абрахам, 46; Абрахам, 75.

Так, "Рома" посідає друге місце в групі С, коли "Зоря" залишилась на третьому - непрохідному для участі в плей-оф. Очолює квартет і надалі "Буде-Глімт" - він випереджає команду Моуріньо на одне очко. На четвертому місці зупинився болгарський ЦСКА.

Ліга конферецій УЄФА. Турнірна таблиця. Група С

  1. "Буде-Глімт" (Норвегія) - 11 очок (5 матчів), різниця м'ячів - +9
  2. "Рома" (Італія) - 10 очок (5), +6
  3. "Зоря" (Україна) - 6 очок (5), -6
  4. ЦСКА (Болгарія) - 1 очко (5), -9

Що відомо

  • "Зоря" жодного разу в історії не проходила у плей-оф єврокубку. У цьому розіграші Ліги конференцій луганська команда повторила власний рекорд за набраними очками: у сезонах 2017/18 та 2020/21 луганці набирали шість очок у групі Ліги Європи.
  • У нинішньому сезоні в єврокубках грали ще дві українські команди - "Динамо" та "Шахтар". Обидві фінішували на четвертому місці в групах Ліги чемпіонів і залишились без євровесни.
Читайте також: "Шахтар" і "Динамо" повторили історичний антирекорд українських клубів у групі Ліги чемпіонів

Що далі

  • 9 грудня, четвер. Ліга конференція. Груповий етап. 6-й раунд. "Зоря" (Україна) - "Буде-Глімт" (Норвегія)
На початок