"Ситуація з COVID-19 на Франківщині стабілізується, але не треба розслаблятися" — Дмитренко

"Ситуація з COVID-19 на Франківщині стабілізується, але не треба розслаблятися" — Дмитренко

"Ситуація з COVID-19 на Франківщині стабілізується, але не треба розслаблятися" — Дмитренко
. Фото: Суспільне Карпати

На Івано-Франківщині ситуація із захворюванням на коронавірус стабілізується. Кількість ушпиталених з діагнозом COVID-19 зменшується. Про це на брифінгу повідомила голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

"Якщо минулого тижня ми госпіталізовували по 200-250 людей щоденно, то за минулу добу ушпиталили 144 людини", — сказала Світлана Онищук.

Однак на Прикарпатті збільшилася летальність від коронавірусної хвороби.

"Дуже бентежить те питання, що є велика смертність. За цю добу у нас померли аж 28 прикарпатців. За жовтень — 244 смертельні випадки, за листопад — уже 375 померлих наших прикарпатців", — повідомив директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Зі слів Світлани Онищук, для хворих на COVID-19 в області медики розгорнули 3 249 ліжок, з них — 196 для дітей з коронавірусною хворобою чи підозрою на неї. Зараз у стаціонарах медзакладів лікуються 53 дитини. Впродовж 24 листопада госпіталізували трьох неповнолітніх.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Дмитренка, на сьогодні завантаженість лікарень хворими на COVID-19 складає 56%.

"Зараз більш-менш стабілізувалася ситуація, але хочу застерегти, що не треба розслаблятися, вірус "Дельта" — дуже агресивний. Він вдвічі агресивніший від попередніх двох хвиль. Люди швидко інфікуються, дуже швидко йде ураження легенів, після цього потрапляють в реанімацію і помирають. Єдиний метод не потрапити в реанімацію і не померти — це вакцинуватися", — каже Дмитренко.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок