Окупанти проводять військові навчання резервістів — розвідка

Окупанти проводять військові навчання резервістів — розвідка

З 15 листопада на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини російські окупанти проводять чергові збори резервістів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

З резервістами окупанти проводять заняття з бойової підготовки та тренувань з бойової готовності.

Проведення цих зборів контролює комісія штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

"За наявною інформацією, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голова української розвідки озвучив терміни можливого нападу Росії. Кремль відреагував

Також окупанти продовжують активно агітувати жителів окупованих територій вступати до лав НЗФ. За інформацією української розвідки, окупанти підписують контракти навіть з особами, які мають кримінальне минуле, та алко- й наркозалежними.

Що відомо

  • Окупаційна адміністрація так званої "ЛНР" у вересні та жовтні проводила військові навчання резервістів. Ці навчання пройшли синхронно з навчаннями резервістів у Ростовській області.
  • У Міністерстві оборони України заявили, що станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону та на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією перебували близько 90 тисяч російських військових.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок