Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка

Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка

Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка
. Фото: Володимир Чубірко / Facebook

Володимира Чубірка від партії "Рідне Закарпаття" обрали головою Закарпатської обласної ради. Про це повідомив кореспондент Суспільного з місця події. За це проголосували 37 з 59 зареєстрованих на сесії депутатів.

Володимир Чубірко був єдиним кандидатом, якого висунули на цю посаду ще 15 листопада. Інший потенційний кандидат Петро Станко від "Рідного Закарпаття", якого висунули сьогодні, 25 листопада, відмовився від участі.

Депутати від фракцій "КМКС Партія угорців України", "За майбутнє" та "Слуги народу" повідомили, що не братимуть участі в голосуванні.

39 депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень заступника голови Василя Іванча.

Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка
Суспільне Закарпаття
Читайте також: Зареєструвалися 59 депутатів: що розглядають на сесії Закарпатської облради

Що декларує Володимир Чубірко

Володимир Чубірко був тричі депутатом Закарпатської обласної ради (2006 — 2010, 2010 — 2015, 2020 — ...). Був головою Закарпатської облради з 28 листопада 2014 до 1 грудня 2015.

Володимир Чубірко був головуючим на сесіях 28 жовтня та 4 листопада 2021 року.

У своїй щорічній декларації Володимир Чубірко зареєстрував заробітну плату за основним місцем роботи — 155 тисяч гривень. У власності декларанта п'ять земельних ділянок, три будинки, три квартири (одна з них дружини, інша — доньки).

У його власності Mercedes-Benz 2011 року випуску, у дружини Володимира Чубірка — Lexus 2013 року. У 2020 році декларант отримав у подарунок 3 млн 728 тис. грн від Олени Чубірко. Готівкою новообраний голова облради тримає 1 млн 800 тис. грн та 100 тисяч євро.

Володимир Чубірко є директором товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур.

Що відомо:

  • На сесії 25 листопада новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка від фракції "Рідне Закарпаття".
  • Депутати двічі (28 жовтня та 15 листопада) проголосували за відставку голови Закарпатської облради Олексія Петрова. Він засідання сесій обласної ради і 28 жовтня, і 4 листопада називав незаконними. Він звернувся до поліції та прокуратури.
  • Сесії обласної ради тричі переносили через повідомлення про замінування. Вибухівку поліцейські не знайшли. Також не встановили людей, які телефонували на лінію 102.
  • "Певним чином моє звільнення пов'язане з кризою в Закарпатській облраді", — Анатолій Полосков прокоментував, чому пішов з посади голови облдержадміністрації.
  • "Ця політична криза в Закарпатській облраді однозначно не сприяє її роботі" — політолог Михайло Шелемба охарактеризував політичні події в області.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок