Науковці тестують українську вакцину проти COVID-19 на мишах у Польщі

Науковці тестують українську вакцину проти COVID-19 на мишах у Польщі

Науковці тестують українську вакцину проти COVID-19 на мишах у Польщі
. УНІАН

Українську вакцину проти коронавірусу тестують на мишах у Польщі.

Про це розповів керівник Інституту біології клітин у Львові, академік Андрій Сибірний, передає Радіо Свобода.

"Ця вакцина становить собою білок або декілька білків коронавірусу, у першу чергу білок "шипа". Найважливіше, щоб там був рецептор, та ділянка, якою той вірус хапається за рецептор людських клітин в альвеолах легень. Але, додатково, ми ще синтезуємо на спеціальних дріжджах, гуманізованих, які модифікують білки, ще інші білки коронавірусу. Ця суміш більш ефективно діятиме, викликаючи появу антитіл", — зазначив він.

За його словами, вчені "сподіваються", що отримали вірусоподібні частинки і наразі експерименти з визначення імуногенності різних препаратів перебувають на завершальному етапі у Польщі.

Він зазначив, що перевірку проводять на звичайних мишах у Польщі. Однак, результат буде відомий за два-три тижні. Відтак, польські науковці продовжать експеримент уже на трансгенних мишах, які вразливі на людський коронавірус: їх заражатимуть вірусом і вводитимуть вакцину. При цьому, львівський інститут закуповує мишей у США по 180 євро.

Що відомо

  • Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень".
  • Верховна рада підтримала постанову про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби, яка передбачає необхідність мати сертифікат вакцинації проти коронавірусу або результати ПЛР-тестування.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок