У Миколаєві школи працюють дистанційно

У Миколаєві школи працюють дистанційно

У Миколаєві школи працюють дистанційно
. Фото: Суспільне Миколаїв

У Миколаєві з 1-го листопада учні других – одинадцятих класів перейшли на дистанційну форму навчання, першокласникам продовжили канікули. Такий освітній процес триватиме до 5-го листопада.

За словами заступниці начальниці управління освіти і науки Світлани Макарової, 31 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо зміни освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірус у Миколаєві.

"Від 1-го листопада усі заклади освіти з 2-го по 11-й клас перейшли на режим навчання з використанням технологій дистанційного навчання. Тільки перший клас продовжує у нас канікули та перші - дев'яті класи спеціальної школи для дітей з порушенням зору", – розказала Світлана Макарова.

Таке рішення ухвалили до 5 листопада. Потім буде переглядатися, залежно від епідемічної ситуації .

У Миколаєві перейшли на навчання в онлайн-режимі
Навчальний кабінет у школі №25. Фото: Олександр Гресь / Суспільне Миколаїв

У Миколаївській загальноосвітній школі № 25 за партами порожньо, у класі за ноутбуком сидить лише вчителька. Так відбуваються уроки з англійської мови.

Учениця шостого класу Вікторія Промська говорить, що існують недоліки навчання в такому форматі.

"Іноді або ідентифікатор, або код невірний, чи з інтернетом є проблеми. Мені більше подобається навчання в школі", – розказала Вікторія Промська.

У Миколаєві перейшли на навчання в онлайн-режимі
Дошка в навчальному класі. Фото: Олександр Гресь / Суспільне Миколаїв

Ярослава Пирожок навчає учнів з 2-го до 9-го класу англійській мові. Дізналася, що працюватиме дистанційно, минулого тижня. Говорить, що встигла адаптувати уроки з офлайн-формату на онлайн.

"Ми адаптуємо матеріали завжди, коли мова йде про дистанційну форму роботи. Особливо це стосується діток молодшого шкільного віку, тому що їх потрібно максимально долучити до роботи на уроці. Потрібно придумувати такі форми роботи, щоб їм було цікаво, перш за все", – розказала Ярослава Пирожок.

За словами Ярослави Пирожок, є і мінуси дистанційної роботи при навчанні англійській мові.

“Якщо ми працюємо в класі, звичайно, дітки мають змогу більше працювати один з одним, тобто відбувається взаємодія: робота в парах, робота в групах, якісь ігри, командні форми роботи і так далі", – розказала Ярослава Пирожок.

У Миколаєві перейшли на навчання в онлайн-режимі
Учителька Ярослава Пиріжок веде дистанційний урок. Фото: Олександр Гресь / Суспільне Миколаїв

За словами директорки закладу Анжели Піляєвої, у Миколаївській загальноосвітній школі № 25 навчаються 325 учнів. Cтаном на перше листопада троє учнів та медична сестра мають підтверджений діагноз COVID-19.

"Навчання відбувається синхронно і асинхронно. Синхронне навчання – це коли підключається до відповідної мережі. Ми вибрали зум. Дуже зручно: ідентифікатор, код доступу є у кожного, є і на сайті нашого навчального закладу. Діти заходять, спочатку організація, тема, потім вчитель пояснює", – розказала Анжела Піляєва.

За словами Анжели Піляєвої, проблеми є саме в підключенні у дітей, оскільки діти маленькі не мають можливості увімкнутися.

Що відомо

  • Станом на перше листопада 2021 року, в закладах загальної середньої освіти Миколаєва 305 хворих на COVID-19, з них 227 дітей і 78 працівників.
  • За словами директорки департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алли Веліховської, з 452-х шкіл Миколаївщини, 160 працюють дистанційно.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок