На Миколаївщині перекрили трасу Р-55. Люди вимагають звернути увагу на стан доріг

На Миколаївщині перекрили трасу Р-55. Люди вимагають звернути увагу на стан доріг

На Миколаївщині перекрили трасу Р-55. Люди вимагають звернути увагу на стан доріг
. Фото: Олександр Гордієнко / Суспільне Миколаїв

Зранку 16 жовтня в селищі Веселинове Вознесенського району люди перекрили дорогу Р-55. Вимагають звернути увагу на стан дороги Т15-06, Р-55 та внутрішньоселищних шляхів.

На місці подій перебуває кореспондент Суспільного Олександр Гордієнко.

За підрахунками поліції зібралось приблизно 40 людей, які курсують пішохідним переходом. Мітингувальники очікують на представників обласної адміністрації або інших гілок обласної влади.

Читайте також: "На Миколаївщині співробітники ДСНС виявили 31 боєприпас в акваторії Чорного моря"
На Миколаївщині перекрили трасу Р-55
До місця перекриття прибув представник Миколаївської САД. Фото: Олександр Гордієнко / Суспільне Миколаїв

На місце прибув представник Миколаївської служби автомобільних доріг, заступник начальника з експлуатації Іван Чаусенко. Він запропонував з 18 жовтня організувати ініціативну групу та сісти за круглий стіл перемов щодо ситуації, що склалась.

"Першочергові дії будуть такими: забезпечення проїзду по автодорозі Т15-06 та Р-55. І наведення, як вони говорять "обпилення" доріг по смт Веселинове. Великі ями будуть засипатися сумішами, забезпечуватиметься проїзд для транспорту", – розказав Іван Чаусенко.

На Миколаївщині перекрили трасу Р-55
Мешканці селища Веселинове перекрили трасу Р-55. Фото: Олександр Гордієнко / Суспільне Миколаїв

Мітингувальники погодились, але рух транспорту не відкрили. Місцева поліція на під'їзних шляхах виставила співробітників, які перенаправляють усі види транспорту в об'їзд. Станом на 12:15 заторів навколо та в селищі Веселинове немає.

Голова Вознесенської райдержадміністрації Сергій Шурабура розповів, що на місці вплинути на пришвидшення початку ремонту доріг не можливо. По-перше, дороги на балансі САДу, а по-друге, є бюрократичні процедури.

"Як ми тендерні торги пришвидшимо. А ніяк. Є процедура, є постанови, є чіткі задачі. Як би ми цього не хотіли. І давайте будемо реалістами, ми розуміємо, що бюджети в нас плануються і зараз за клацанням пальця Т15-06 ніхто будувати не буде", – розказав Сергій Шурабура.

За словами Івана Чаусенка, уже розроблений план капітального ремонту по трасі Р-55 та Т15-06. Також ведеться робота з розробки на інших ділянках.

"Передбачається зробити 134 кілометри бетонної дороги по Р-55 і в асфальті перекрити Т15-06", – розказав Іван Чаусенко.

Станом на 17:25 мітингувальники розблокували дорогу та розійшлись.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок