Саакашвілі не збирається припиняти голодування – адвокат

Саакашвілі не збирається припиняти голодування – адвокат

Ексклюзивно
Саакашвілі не збирається припиняти голодування – адвокат
. УНІАН

Міхеіл Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні в Грузії, продовжить голодування на знак протесту.

Про це Суспільному повідомив Бека Басілая, адвокат Саакашвілі. Напередодні лікар повідомив про погіршення стану Саакашвілі через голодування.

Адвокат відвідав Саакашвілі 11 жовтня.

"Морально він себе почуває дуже міцно, налаштований на боротьбу демократичним шляхом з цим проросійським олігархічним режимом. Щодо стану його здоров’я... Треба розуміти, що голодування послаблює здоров’я, але він не збирається припиняти голодувати й він збирається йти до кінця, щоб його вимоги були виконані", – сказав адвокат.

Водночас питання госпіталізації вони не обговорювали, "тому що він (Саакашвілі – ред.) себе почуває дуже міцно".

10 жовтня особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе заявив, що стан здоров'я колишнього президента Грузії Міхеiла Саакашвілі погіршився. Кіпшидзе розповів, що зараз експрезиденту важко пересуватися і говорити. "У Саакашвілі захворювання крові – таласемія. Це не смертельне захворювання, але йому категорично не можна голодувати", – заявив він. Діагноз лікар озвучив за згодою Саакашвілі.

Читайте також: Грузія після виборів.Чому люди не вийшли на протести після затримання Саакашвілі

Що відомо

  • 1 жовтня 2021 року вперше за вісім років колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі прибув з України до Грузії. Своє рішення політик пояснив тим, що "хоче захищати волевиявлення громадян" на місцевих виборах в країні.
  • У Грузії політика заочно засуджено до шести років ув'язнення: суд визнав його винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році. Тоді Гелашвілі у центрі Тбілісі побили співробітники МВС, завдавши йому важких травм. Справу вдруге порушили у 2013 році, після закінчення каденції Саакашвілі.
  • Ввечері 1 жовтня Саакашвілі затримали. Після цього політик оголосив голодування і назвав себе "політичним в'язнем". Проти Саакашвілі відкрили нову справу — незаконний перетин грузинського кордону.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повертатиме Саакашвілі, адже він має українське громадянство. При цьому Зеленський розповів, що був здивований тим, що Саакашвілі поїхав до Грузії, адже в Україні він очолює Виконавчий комітет реформ при Офісі президента. 5 жовтня стало відомо, що Саакашвілі написав листа Зеленському.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок