У "помаранчевих" зонах обмежать пропуск до держустанов. Тільки за довідкою про COVID-19 – Радуцький

У "помаранчевих" зонах обмежать пропуск до держустанов. Тільки за довідкою про COVID-19 – Радуцький

У "помаранчевих" зонах обмежать пропуск до держустанов. Тільки за довідкою про COVID-19 – Радуцький
. УНІАН

Кабінет міністрів підготував постанову, за якою у "помаранчевій" та "червоній" карантинних зонах прохід до державних установ та підприємств буде доступний вакцинованим проти коронавірусу, або за наявності ПЛР-тесту, довідки про перенесену хворобу чи тесту на антиген.

Про це у коментарі Суспільному повідомив голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

"Є постанова Кабінету міністрів з цього приводу. Як тільки буде оголошено, а вона буде, на жаль, буде оголошена і "помаранчева", і "червона" зона, можуть набрати чинності такі обов'язкові вимоги", – каже він, підкреслюючи, що ідеться й про карантин в окремих регіонах.

Читайте також: МОЗ затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

За словами Радуцького, постанова зачепить і Верховну раду.

"Для депутатів і всіх людей, які відвідують будівлі Верховної ради таку ж постанову я зареєстрував. Підписало 45 депутатів, практично від усіх фракцій. Я думаю, що спікер наступного тижня поставить першу частину списку і ми її проголосуємо і такі ж вимоги будуть для ВР", – пояснює нардеп.

Напередодні МОЗ затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Згідно з наказом, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  1. центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  2. місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  3. закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пояснив рішення тим, що представники цих професій вимушені контактувати з великою кількістю людей.

Що відомо

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок