В Україні зробили вже понад 13 млн щеплень проти COVID-19 — МОЗ

В Україні зробили вже понад 13 млн щеплень проти COVID-19 — МОЗ

В Україні зробили вже понад 13 млн щеплень проти COVID-19 — МОЗ
. DW

За останні три місяці в Україні майже всі госпіталізовані з коронавірусною хворобою COVID-19 не були вакцинованими. Загалом в країні зробили вже понад 13 млн щеплень.

Про це у коментарі "Суспільному" повідомив речник Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ.

"Уже понад 13 млн щеплень проти COVID-19 зроблено в Україні. Понад 7 млн українців отримали принаймні одну вакцини проти коронавірусної хвороби та понад 5,5 млн завершили повний курс щеплення", — зазначив речник.

За його словами, на сьогодні в країни є понад 11 млн доз вакцин проти хвороби від різних виробників, які "безпечні та ефективні" і "схвалені ВООЗ до екстреного використання".

Читайте також: Довідки про одужання та результати ПЛР. "Дія" починає тестувати нові COVID-сертифікати

"За останні три місяці понад 98% госпіталізованих з коронавірусною хворобою — невакциновані. Щеплення — це єдиний ефективний вберегти ваше життя та здоров'я та ваших близьких", — резюмував Борщ.

Що відомо

  • За добу 4 жовтня щеплення проти COVID-19 в Україні зробила 100 331 людина.
  • Найбільше щеплень проти коронавірусу українці робили вакциною Pfizer. Такі дані наводить платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.
  • Щеплення проти коронавірусу зробили понад 400 тисяч працівників шкіл. Усього, принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 69% вчителів. Для роботи освітніх закладів в Україні необхідно, аби 80 відсотків освітян були вакциновані.
  • 23 вересня вся країна перейшла у “жовту зону” карантину. У МОЗ наголошують, що у шпиталі переважно потрапляють невакциновані пацієнти. Їхня частка становить близько 98% госпіталізацій.
  • Вакцинація від інфекції убезпечує від тяжкого перебігу захворювання та смерті від COVID-19. Проте, в Україні лише 11,8% населення вакцинувалися від коронавірусу. Це втричі менше від загальної частки вакцинованих від COVID-19 у світі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок