В акваторію "Миколаївського суднобудівного заводу" зайшли три судна

В акваторію "Миколаївського суднобудівного заводу" зайшли три судна

В акваторію "Миколаївського суднобудівного заводу" зайшли три судна
. Оригінальна

В акваторію Миколаївського суднобудівного заводу 28 лютого зайшли бронекатери "Нікополь" і "Вишгород", а також рейдовий водолазний катер "Добропілля". Судна прибули з Очакова.

12:00. Понтонний міст через річку Інгул. Його мають розвести, аби "Нікополь", "Добропілля" і "Вишгород" зайшли в акваторію "Миколаївського суднобудівного заводу".

Головний інженер КП "ЕЛУ автодоріг" Павло Лаврентьєв говорить:

- У нас машина стоїть, евакуатор стоїть готовий, щоб, може, доведеться регелі підрізати – раптом міст не буде відкриватися. Зварювальники, двоє зварювальників, і два працівники мосту Інгульського. Сьогодні ми говорили на цю тему, узгоджували розведення.

14:00. При розведенні мосту у працівників виникають проблеми.

Головний інженер КП "ЕЛУ автодоріг" Павло Лаврентьєв каже:

- Справа в тому, що між секціями мосту знаходиться пристрій, що замикає. Зараз відкрити не можемо його. Зараз будемо різати цей пристрій, і відкривати міст.

О 15:15 понтонний міст розведено. За 10 хвилин поблизу Інгульського мосту з`явився рейдовий водолазний катер "Добропілля", який тягнув на буксирі бронекатер "Нікополь". За п’ять хвилин слідом за ними прибув ще один бронекатер - "Вишгород".

Не на камеру директор "Миколаївського суднобудівного заводу" Валерій Калашніков повідомив: "Нікополь" і "Вишгород" потребують докового ремонту. Деталі перебування суден у Миколаєві не розповів. Не коментують і представники Військово-морських сил України.

Пресофіцер командування ВМС ЗСУ Андрій Кучер говорить: «На жаль, ми зможемо працювати з вами тільки через запит. Запит я дам на реєстрацію, на відповідний відділ, вони дадуть вам офіційну відповідь, і ми тоді зможемо надати вам її".

Нагадаємо: 20-го листопада 2019 року до Очакова прибули кораблі, які майже рік знаходилися в російському полоні. Одним із суден був бронекатер "Нікополь".

Автор - Володимир Степанов, оператори - Євген Сержук, Ігор Чорний.

На початок