Як зміняться карантинні вимоги у новому сезоні біатлону в порівнянні з минулим роком

Як зміняться карантинні вимоги у новому сезоні біатлону в порівнянні з минулим роком

Як зміняться карантинні вимоги у новому сезоні біатлону в порівнянні з минулим роком
. AP Images

У Міжнародному союзі біатлоністів опублікували карантинний протокол у зимовому сезоні 2021/2022. Головне правило, яким мають керуватись учасники, - "поводьтесь із іншими так, як Ви хотіли б, аби поводились із Вами".

У цьому олімпійському сезоні, порівнюючи з минулим, відбулись зміни у вимогах щодо носіння масок, а також визначення статусу вакцинації учасників команди, яка бере участь у змаганнях.

Зокрема, вакциновані біатлоністи зможуть здавати тести рідше, аніж невакциновані. Але вакцинація не буде обов'язковою вимогою для участі в змаганнях.

Читайте також: Юрай Санітра - про виступ чоловічої збірної з біатлону на чемпіонаті України та підготовку до сезону

Загальні вимоги щодо дотримання карантинних правих на змаганнях IBU

  • Учасники мають використовувати маскиможуть бути медичними, хірургічними або респіратор моделі FFP2 без клапана в усіх приміщеннях, носіння масок на вулиці - не обов'язкове, але бажане Винятки: коли людина знаходиться одна в кімнаті/машині; під час їжі, але тільки сидячи за столом.
  • Дотримання базових правил гігієни: миття рук мінімум 20 секунд із милом, використання одноразових паперових рушників, використання санітайзерів і регулярне прання одягу.
  • Церемонії нагородження проводяться з дотриманням дистанції і без рукостискань.
  • Бажано уникати великих скупчень людей, не потискати одне одному руки, мінімізувати прямі контакти. Як на території, де проводяться змагання, так і поза нею.
  • Бажано, аби в команди була окрема кімната для ізоляції хворих спортсменів/тих, хто відбуває карантин.
  • У разі порушення карантинних правил учасника змагань буде відсторонено від заходів IBU. Також ці порушення можуть мати юридичні та фінансові наслідки.

Які вимоги до вакцинанції учасників змагань IBU

  • Особа вважається повністю вакинованою через 14 днів після того, як отримала останню дозу тієї чи іншої вакцини. Серед дозволених вакцин - Biontec/Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen (Johnson & Johnson), Covishield, Sinovac, Sputnik V та будь-які інші вакцини, що зареєстровані в країні учасника змагань.
  • Вакцинація не є обов'язковою для учасників змагань, але тоді вони мають проходити регулярне ПЛР-тестування.

Які вимоги до тестування учасників змагань IBU

  • До розгляду примаються лише ПЛР-тести. Аби в'їхати до країни-господарки змагань і взяти участь у старті, необхідно надати тест, зроблений не раніше ніж 72 години тому. Тестування оплачується окремо представниками національних федерацій.
  • Якщо в особи позитивний ПЛР-тест після прибуття на захід IBU, її відправляють на самоізоляцію, або ж додому.
  • У випадку, якщо людина була в близькому контакті з хворим, її карантин триває мінімум п'ять діб - за цей час їй необхідно здати три негативні ПЛР-тести.
  • Після одужання особу прибирають із обов'язкового протоколу для тестування. Людина, що одужала, вважається такою, якщо після одужання пройшло від 28 днів до 6 місяців. Через 6 місяців особа втрачає цей статус, тому має вакцинуватись або проходити регулярне обов'язкове ПЛР-тестування.
  • Якщо особа невакцинована або нещодавно одужала від COVID-19, вона повинна проходити обов'язкове щоденне тестування перед тим, як зайти на територію стадіону.
Читайте також: "Відчувається конкуренція перед Олімпіадою". Велепець - про підготовку збірної України до сезону
На початок