На Миколаївщини майже половина закладів профосвіти працюють офлайн

На Миколаївщини майже половина закладів профосвіти працюють офлайн

На Миколаївщини майже половина закладів профосвіти працюють офлайн
. Фото: Goodluz/Depositphotos

На Миколаївщині функціонують 24 заклади професійно-технічної освіти (ПТО). Станом на 29 вересня 11 закладів працюють в очному режимі.

Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Людмила Комісарова,

За словами Людмили Комісарової, у закладах професійно-технічної освіти навчаються 9 590 учнів. Станом на 29 вересня дистанційно навчається 1 462 учні.

Професійно технічна освіта має свої особливості: виробниче навчання, виробнича практика та теоретичне навчання.

"Для порівняння з вищими навчальними закладами, то у робочому плані іде 80 відсотків теорії та 20 відсотків практики. Оскільки ПТО готує кваліфікованого робітника, то тут 70 відсотків практики і 30 відсотків теорії, тому без змішаного навчання не вдасться підготувати кваліфікованого робітника дистанційно неможливо", — розповіла Людмила Комісарова.

Читайте також: "Освіта дорослих. У Миколаєві реалізовують проєкт "Місто, яке навчається і навчає"

Посадовиця зазначила, що учні, яких не перевели на дистанційне навчання, вчаться у змішаній формі. Практика учнів відбувається на підприємствах міста, які, з її слів, працюють з дотриманням протиепідемічних норм.

"Директор навчального закладу може розробляти зміни до навчального плану, тобто графік виробничого навчання та практики, і погоджується з роботодавцями, які визначають, як діти проходитимуть практику і виробниче навчання", — сказала Людмила Комісарова.

Як пояснила Людмила Комісарова, серед працівників закладів ПТО постійно проводять роз'яснювальну роботу щодо вакцинування. З 1-го жовтня ще два заклади повертаються до навчання офлайн, оскільки кількість вакцинованого персоналу перевищила 80 відсотків.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок