Львівщина отримає близько 26 000 доз вакцини Pfizer

Львівщина отримає близько 26 000 доз вакцини Pfizer

Львівщина отримає близько 26 000 доз вакцини Pfizer
. Суспільне Львів

Завтра, 30 вересня, на Львівщині очікують на вакцину Pfizer. Область має отримати 25 750 доз. Про це повідомила завідувачка складом, де зберігаються вакцини Лариса Камінська.

Вакцина Pfizer є найпопулярнішою серед охочих щепитися, розповідає Лариса Камінська. Цю вакцину отримують у замороженому вигляді.

"Одразу йде розморозка. Тобто від +2 до +8, зберігається 31 день. Вакцина CoronaVac може зберігатися довше – 2 роки. AstraZeneca так само, має різний термін, але до місяця часу", – каже Лариса Камінська.

Температура в приміщенні, де зберігають вакцину, від 4 до 5 градусів. Її контролює термометр, який називається логер.

Лікарка пункту вакцинації Надія Белоусова розповідає, що людей для щеплення, до прикладу шестидозною вакциною Pfizer групують: "Пункт працює до 5 години. Наприклад, значить пів на п’яту, ми виходимо, дивимося, скільки в нас є людей. Якщо є 6 людей – ми відкриваємо флакон і вакцинуємо. Якщо є 2,3 людей, то ми їх просимо прийти завтра", – каже лікарка-терапевтка Надія Белоусова.

Зараз в області немає вакцини Moderna. Для другого щеплення замість неї використовують Pfizer.

Залишки вакцини та її терміни придатності має контролювати Державна служба з лікарських засобів. Ми надіслали журналістський запит в обласну службу, щоб дізнатися скільки вакцин на Львівщині не використали та як їх утилізовують. Ми опублікуємо відповідь, які тільки отримаємо інформацію від служби лікарських засобів.

Що відомо

  • Вакцинація на Львівщині стартувала 25 лютого. Тоді вакцинували медиків інфекційної лікарні. Щеплення отримали керівник лікарні Сергій Федоренко та завідувачка 4-го відділення Львівської інфекційної лікарні Таміла Алексанян.
  • У Львові почали вакцинувати дітей від 12 років, які мають хронічні захворювання. Для щеплення використовують препарат "Pfizer".
  • Департамент фармаконагляду експертного центру МОЗ оприлюднив звіт про результати спостереження за безпекою вакцин проти COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок