В ОАСК відреагували на штраф Антикорупційного суду для Вовка

В ОАСК відреагували на штраф Антикорупційного суду для Вовка

Оновлено
В ОАСК відреагували на штраф Антикорупційного суду для Вовка
. Facebook судді Павла Вовка

Окружний адміністративний суд вважає, що голова суду Павло Вовк не є підозрюваним, а штраф Вищого антикорупційного суду у 4540 гривень вважають неправомірним.

Про це 29 вересня повідомила пресслужба ОАСК.

"Сьогодні у ЗМІ була розміщена інформація, що Вищий антикорупційний суд начебто наклав на голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка штраф у розмірі 4540 грн... Напевно, що у ВАКС і НАБУ свій особливий закон, своя правосвідомість і правозастосування, або вони вчились не в українських вишах. А можливо, ці особи країну проживання переплутали, або послуговуються якимись  директивами чи меморандумами", — йдеться у повідомленні.

В ОАСК додали, що Вовк "неодноразово заявляв, що відповідно до закону, він не має статусу підозрюваного у справі щодо якої його нібито викликали": "Це не лише його особиста позиція, але й позиція українського суду, Вищої ради правосуддя, Офісу Генерального прокурора України і найголовніше – позиція українського закону".

У суді також зазначили, що "деяким особам рано чи пізно український закон доведеться прочитати і виконати, а найголовніше – відповідати за його систематичне ігнорування".

Штраф для Вовка

Вищий антикорупційний суд оштрафував голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка на 4540 гривень. Про це 29 вересня повідомила пресслужба ВАКС.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про накладення грошового стягнення на голову Окружного адміністративного суду Києва. Застосоване грошове стягнення складає два розміри прожиткових мінімуми для працездатних осіб, тобто 4 540 гривень", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Портнов, Богдан та Вовк могли сприяти звільненню голови КСУ – Слідство.Інфо

Зазначається, що Вовк має право подати клопотання про скасування ухвали про накладення штрафу в порядку, передбаченому ст. 147 КПК України. Клопотання подається суду, який виніс ухвалу про накладення грошового стягнення.

"Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає", — додали у суді.

Що відомо

  • 17 липня 2020 року НАБУ провело обшуки в Окружному адміністративному суді Києва та заявило про вручення підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгенію Аблову та ще п’ятьом суддям. Їх підозрюють у створенні в суді "злочинної організації з метою захоплення державної влади". Натомість в суді спростували вручення підозри своєму очільнику.
  • Водночас Національне антикорупційне бюро України розсекретило частину матеріалів провадження, відкритого щодо голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та ще шістьох суддів, зокрема, записів телефонних розмов із голосами, схожими на голоси Холоднюка, Вовка та інших суддів ОАСК.
  • У березні 2021-го Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування щодо участі суддів Окружного адміністративного суду у злочинній організації та зловживанні впливом. У квітні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід судді Окружного адміністративного суду Києва Богдану Саніну у вигляді застави.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок