Україна закликає РФ забезпечити дотримання режиму припинення вогню та розблокувати КПВВ — ТКГ

Україна закликає РФ забезпечити дотримання режиму припинення вогню та розблокувати КПВВ — ТКГ

Україна закликає РФ забезпечити дотримання режиму припинення вогню та розблокувати КПВВ — ТКГ
. УНІАН

15 вересня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи Українська делегація закликала Росію забезпечити дотримання режиму припинення вогню, розблокувати роботу КПВВ на лінії розмежування та прискорити процес обміну полоненими.

Про це повідомляє Українська делегація для участі у ТКГ Facebook.

"Українська делегація закликала російську сторону поставитися відповідально до виконання рішень, що були прийняті за участю російського керівництва та держав-посередників, Франції та Німеччини, зокрема, під час Паризького саміту у грудні 2020 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що відповідні безпекові гарантії щодо процесу дзеркального обміну полоненими та роботою КПВВ Україна надала ще 31 серпня та підтвердила 15 вересня.

До роботи Гуманітарної підгрупи російська сторона знову намагалась залучити засуджену в Україні за тероризм Маю Пирогову.

"Також триває робота над організацією візиту інспекторів МАГАТЕ до ОРДЛО із застосуванням відповідних механізмів забезпечення гарантій безпеки", — додали у повідомленні.

Що відомо

  • 26 серпня у ТКГ відновила роботу політична підгрупа. Обговорювали питання прискорення підготовки процесу обміну полоненими, розблокування роботи КПВВ російською стороною.
  • Російська делегація 25 серпня менш ніж за добу до початку засідання повідомила про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ громадянки України Майї Юр’ївни Пірогової, засудженої в Україні за тероризм, зазначили в українській делегації.
  • Мая Пірогова — жителька окупованого Донецька, восени 2014 році стала співробітницею так званого "Міністерства інформації ДНР". 26 червня 2018 року Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив її до 10 років позбавлення волі за статтею 258-3 частиною 1 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи організації).
  • Тристороння контактна група затвердила список експертів, які будуть вирішувати проблему затоплення шахт на окупованих територіях.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок