ТКГ обрала експертів, які будуть вирішувати проблему затоплення шахт в ОРДЛО – Гармаш

ТКГ обрала експертів, які будуть вирішувати проблему затоплення шахт в ОРДЛО – Гармаш

ТКГ обрала експертів, які будуть вирішувати проблему затоплення шахт в ОРДЛО – Гармаш
. Ілюстративне фото шахти. Фото: pixabay

Тристороння контактна група затвердила список експертів, які будуть вирішувати проблему затоплення шахт на окупованих територіях.

Про це повідомив представник ОРДЛО України в ТКГ Сергій Гармаш у фейсбук.

"Затверджений список експертів, які з вересня мають розпочати роботу з питання затоплення шахт на окупованій території. Проблема стає реальною загрозою життям людей в ОРДЛО", – написав Гармаш.

Також він додав, що затвердженні на папері рішення, у нинішній ситуації, не завжди втілюються у життя.

На тимчасово окупованих територіях закриті десятки вугільних шахт. Їх затоплює водою, яка загрожує забрудненням питної води усього регіону.

Що відомо

  • Через знеструмлення шахт ДП "Мирноградвугілля" за борги за електропостачання гірників в аварійному порядку підняли на поверхню. За інформацією РЕМ, загальна заборгованість вугледобувних підприємств станом на 1 червня склала 8,3 мільярда гривень, з яких 200 мільйонів гривень – частка ДПЗД "Укрінтеренерго".
  • На Луганщині шахту "Гірська" державного підприємства "Первомайськвугілля" знеструмлять за борги за електропостачання.
  • У травні цього року гірники шахти "Гірська" ДП "Періомайськвугілля" відмовились підійматися на поверхню, вимагаючи виплатити борги по зарплатні. Під землею знаходяться 14 гірників.
  • Детективи НАБУ викрили корупційну схему розкрадання 14 млн грн, виділених на запобігання надзвичайній ситуації у зв’язку з затопленням шахт на Луганщині.
  • На Луганщині керівники однієї з шахт ДП "Первомайськвугілля" організували "тіньовий" вуглевидобуток. Щодня видобували від 50 до 60 тонн необлікованого вугілля, потім продавали його місцевим підприємцям за готівку.
  • Державне підприємство "Первомайськвугілля", на шахті якого через обвал 28 грудня загинув гірник, забезпечене засобами індивідуального захисту лише на третину.

Читайте нас у Telegram: усі новини Донбасу

На початок