Німецька зовнішня політика не зміниться після виборів — посолка

Німецька зовнішня політика не зміниться після виборів — посолка

Ексклюзивно
Німецька зовнішня політика не зміниться після виборів — посолка
. Укрінформ

Зовнішня політика Німеччини не зміниться із новою владою після виборів у країні.

Про це посолка Німеччини Анка Фельдгузен повідомила Суспільному.

"Німецька зовнішня політика ніколи різко не змінювалася і вона не зміниться із цими виборами. Ми ще не знаємо, якою буде коаліція, але ті партії, які лідирують за опитуваннями, налаштовані на тісніші відносини з Україною", — сказала Фельдгузен.

На її думку, ніхто з партій-лідерів "не має ілюзій про Росію". Дипломатка висловила упевненість, що підтримка Німеччини — "дуже стійка і надійна для України" — триватиме й далі. Водночас Фельдгузен додала, що "розмороження" процесу "нормандського формату" залежатиме від Росії.

Що відомо

  • У виборах до Бундестагу Німеччини, які відбудуться 26 вересня, візьмуть участь 47 партій. Допуск до участі у виборах отримали 54 політичні сили, утім сім з них не виставили земельних списків кандидатів та не висунули кандидатів у виборчих округах. Нинішня канцлерка Німеччини Анґела Меркель, яка обіймає цю посаду протягом 16 років, в жовтні 2018 року відмовилася від крісла голови ХДС і, відповідно, не претендуватиме на посаду глави уряду.
  • Меркель рекомендувала на своє крісло голову Християнсько-демократичного союзу (ХДС), прем'єр-міністра Північного Рейну – Вестфалії Арміна Лашета.
  • За місяць до виборів у парламент Німеччини Соціально-демократична партія Німеччини (СДПН) вперше за 15 років має вищий рейтинг ніж, союз консерваторів Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Читайте також

“Чекаємо на повернення в Україну”. Як українських військових лікують у Німеччині

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок