На Миколаївщині зафіксували перший випадок укусу каракурта у 2021 році

На Миколаївщині зафіксували перший випадок укусу каракурта у 2021 році

На Миколаївщині зафіксували перший випадок укусу каракурта у 2021 році
. Фото: funart.pro

У Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги зафіксували перший випадок укусу павука виду каракурт у 2021 році.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Миколаїв Ольга Руда.

Червень та серпень для каракуртів період розмноження. За словами зоологині Наталі Вичалковської, наднебезпечними є укуси зрілих самок.

Тетяну Лободу через укус павука доставили до лікарні швидкої допомоги 23 серпня. За клінічною картиною розвитку симптомів у лікарні встановили, що жінку вкусив каракурт.

"Я рвала траву на городі. І відчула укус за палець. Чорний, там не було хрестиків, кругленький, лапки довгі. Це я помітила половинку його, він був прикритий листком. Різкий біль відразу пішов на руку, потім на грудну клітину, згодом почав боліти поперек та живіт. Сусіди порадили обробити укус милом, содою, проте біль не зник. Все тіло почало боліти так, наче ламаються кістки всередині. Дуже боляче та страшно", – розказала Тетяна Лобода.

За словами завідувачки токсико-терапевтичним відділенням Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги Ярослави Студзинської, укус каракурта характеризується високою токсичністю. Його отрута уражає нервову систему.

"Такий стан може призвести до порушення функції внутрішніх органів малого таза, затримки сечі, може бути парез кишківника, навіть до того, що можуть відмовити нирки", – розказала лікарка.

За словами Ярослави Студзинської, перша допомога при укусі каракурта, це – сірники. Необхідно припалити укус сірниками, зробити опік. Накласти асептичну пов’язку, можна обробити антисептиком. Лікарі не рекомендують обробляти рану мильним розчином, це може посприяти кращому проникненню отрути до кровоносної системи.

Що відомо

  • Каракурт — один із найнебезпечніших видів павуків роду Чорних вдів. Укус його у 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок