NFT-малюнок каменя продали за $1,3 млн

NFT-малюнок каменя продали за $1,3 млн

NFT-малюнок каменя продали за $1,3 млн
.

Невідомий покупець придбав NFT-токен з зображенням коричневого каменя за $1,3 млн. Про це повідомляється у Twitter-акаунті кріптопроєкту EtherRock.

Віртуальний малюнок входить в колекцію зі 100 картинок, які відрізняються одна від одної лише кольором. При цьому сам дизайн каменю був запозичений авторами з EtherRock – сайту з безплатним контентом.

Судячи із записів транзакцій, покупець є справжнім поціновувачем NFT. У березні цього року він заплатив 4200 ETH (7,6 млн доларів на той момент) за один із творів серії CryptoPunk.

Продавець каменю – британський кріптоінвестор Том Осман. 4 серпня він купив цей NFT за $5300, написавши через кілька днів у твіттері: "Я думаю, це найкраща інвестиція в моєму житті".

За словами Османа, критиків крипто-мистецтва багато, але "будь-яка преса – це хороша преса". "Чим більше люди ненавидять камінь, тим сильніше він буде дорожчати. Чекайте, найближчим часом він буде продаватися в кілька разів дорожче", – заявив він.

Проєкт EtherRock став вірусним на початку серпня, а вже 21 серпня найнижча ціна на NFT з камінням становила $300 тис.

NFT або non-fungible token називають новим видом криптовалюти, адже він використовує систему блокчейну, яка також існує в біткоїні. Проте в них є відмінність — NFT невзаємозамінні, тобто унікальні. Фактично, це цифровий сертифікат, який підтверджує право власності на товар в інтернеті, наприклад зображення, пісню або відео.

Що відомо

  • Аукціонний будинок Phillips збирається продати п'ять банок з фекаліями канадського художника-трансгендера Cassils. Кожен день митець буде дотримуватися раціону одного з сучасних найприбутковіших художників-чоловіків, таких як Бенксі, Деміен Герст, Джефф Кунс і Метью Барні.
  • Тіна Кароль продала свій відбиток пальця на NFT-аукціоні за 100 тисяч гривень.
  • Відомий британський художник Дем'єн Герст офіційно запустив художній соціальний експеримент під назвою "The Currency" (Валюта) за участю токенів NFT. Серія "Валюта" складається з 10 000 його широко визнаних "точкових картин" на аркушах паперу формату А4 з підписами та водяними знаками, а також цифрові водяні знаки у вигляді NFT, випущених на блокчейн.
  • Marvel у співпраці з сервісом по виробництву цифрових колекційних предметів VeVe випустить для шанувальників сувенірну продукцію в форматі NFT. Фанати Marvel зможуть придбати цифрові версії коміксів, зокрема раритетні видання, 3D-фігурки та інші предмети, а також зможуть створювати власні віртуальні експозиції.
  • Мем "Doge" з кумедним виразом мордочки собаки породи сіба-іну продали у вигляді невзаємозамінного токена на онлайн-аукціоні Zora за $4 млн (майже 108 млн грн).
  • Українська реп-виконавиця alyona alyona продала пісню "Galas" у форматі NFT за $7,7 тисячі.
  • Один з найстаріших музеїв світу – флорентійська Галерея Уффіці – випустив NFT-картину італійського скульптора і художника Мікеланджело "Мадонна Доні" і продала його за $170 тис.

Читайте також

Ринок цифрового мистецтва: як працює NFT і чи зможуть на ньому розбагатіти українські художники

Бульбашка всередині бульбашки. Звідки такий ажіотаж навколо NFT і хто на цьому дійсно заробляє

Як митці, колекціонери та звичайні українці заробляють на NFT-мистецтві

На початок