“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України

“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України

“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України
. Associated Press

На святкування 30-ї річниці незалежності України уряд виділив 5,4 мільярда гривень. Найбільші витрати запланували на будівництво та модернізацію масштабних інфраструктурних проєктів. Безпосередньо на урочисті заходи планують витратити 100 мільйонів гривень. Святкуватимуть українці 3 дні – з 22-го по 24-те серпня – під гаслом “Ти у мене єдина”. Найгучніші події відбудуться у сам День незалежності України 24 серпня у Києві: великий військовий парад на Хрещатику та святковий концерт на НСК “Олімпійський”. Як триває підготовка до святкових заходів – у матеріалі Суспільного.

Головне гасло великого святкового концерту на НСК “Олімпійський” – ”Незалежність у нашій ДНК”. У концерті візьмуть участь понад 30 артистів, Київський симфонічний оркестр, народні та сучасні ансамблі, балет, Національний академічний ансамбль імені Павла Вірського.

Концерт триватиме три години без пауз та зупинок, розповів Суспільному головний хореограф-постановник концерту до дня Незалежності Руслан Махов.

“Концепт шоу полягає у тому що, пісні не будуть закінчуватися, буде перехід з однієї музики в іншу. У нас не буде пауз, не буде ведучих. Це буде постійно перехоплююче дійство, що для нас, звичайно, дуже хвилююче, тому що у нас не буде можливості щоб хтось потягнув паузу”, – зауважив Махов.

“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України
Дитячий балет готується до виступу на святкуванні Дня Незалежності на території заводу "Антонов". Фото: Влада Прізова, Суспільне

Репетиції виступів проходять на державному авіазаводі “Антонов”. Щодня у павільйоні репетирують кілька артистів. 17 серпня свій виступ “проганяв” гурт “KAZKA". На концерті вони будуть виконувати пісню “Плакала”.

“Номер нам ставить Катерина Царик, людина яка була режисеркою нашого кліпу "Плакала". І це все дуже приємно переплітається, бо вона розкрила цей кліп, і там були задіяні дівчата, і в цьому номері також задіяні дівчата” – розповіла солістка гурту Олександра Заріцька.

“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України
Олександра Заріцька під час репетиції виступу. Олександра Заріцька під час репетиції виступу

Олександра додала що пишається бути причетними до розвитку української музики, а також тим, що їхня пісня стала частиною спадку української сучасної музики.

Підготовка до концерту активно йде і на НСК “Олімпійський”. Вже два тижні на стадіоні монтують найбільшу сцену за всю історію незалежної України. Головний хореограф події Махов показує розповів, що вона буде розділена на три частини.

“У нас три сцени: на одній знаходитимуться музиканти, живі бенди, друга сцена – та, де вмонтовані світові прилади, а центральна сцена буде побудована з екранів” – зауважив організатор святкування.

Головний світлотехнік концерту Андрій Коновалюк повідомив, що підготовка до концерту на НСК “Олімпійський” прирівнюється до проведення Євробачення.

“Це наймасштабніше шоу. Рівень Євробачення. Найвища точка підвісу – 35 метрів, ширина сцени більше ніж 100 метрів, по силовому підключенню у нас йде більше 15 кілометрів кабелю” – каже Коновалюк.

“Шоу на рівні Євробачення”. Як у Києві готуються до святкування 30-ї річниці незалежності України
Монтаж сцени на НСК "Олімпійський". Фото: Влада Прізова, Суспільне

Крім святкового концерту у столиці в Україні заплановано ще понад 150 різних заходів. Зокрема, 23 серпня відбудуться установчий саміт ініціативи президента України “Кримська платформа” та святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України.

Військовий парад “на суші і у небі” пройде 24 серпня Хрещатиком, а частина параду “на воді” – у Дніпрі та в Одесі. До параду залучать понад чотири тисячі військових та 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки. Над Хрещатиком планують організувати політ повітряної колони з понад 50 літальних апаратів. У параді, окрім людей, вперше в історії України візьмуть участь службові собаки.

Репетиції параду вже проходили на полігонах, а перша репетиція безпосередньо у місті запланована на 18 серпня. Ще одна запланована на 20-те, а генеральна відбудеться 22-го. Артилерійський салют підготують на Трухановому острові. У столиці в ці дні обмежать рух транспорту.

Також на Михайлівській площі у Києві планують виставку військової техніки та озброєння ЗСУ. На площі Конституції відбудеться концерт володаря "Греммі" італійського оперного співака Андреа Бочеллі у супроводі Національного симфонічного оркестру України під диригентством Марчелло Рота та Національного хору імені Григорія Верьовки.

Що відомо

  • Перша репетиція військового параду до Дня незалежності відбудеться у Києві 18 серпня. Через це низку вулиць, якими маршуватимуть військові під час і після закінчення тренувань, перекриють.
  • У параді до 30-ї річниці незалежності України, який відбудеться у Києві 24 серпня, візьмуть участь тисячі військових, а також кілька сотень одиниць зброї та військової техніки.
  • У Києві з нагоди відзначення Дня державного прапора та 30-ї річниці незалежності відбудеться 67 різнопланових заходів.
  • До Дня державного прапора та 30-річчя незалежності України на найбільшому флагштоці країни, який знаходиться у Києві, встановлять новий тризуб.
  • 18, 20 та 22 серпня у центрі Києва в районі Майдану Незалежності обмежать рух транспорту через заплановані заходи з проведення репетиції параду військ до Дня Незалежності.
  • На організацію святкування 30-ї річниці незалежності України планується витратити орієнтовно 5 423, 2 мільйонів гривень, у тому числі додаткова потреба складе 840, 5 мільйонів гривень.
  • 24 серпня на День Незалежності у Києві планується провести урочистий концерт та парад військ на Хрещатику та Майдані Незалежності з прольотом авіації за участі країн-партнерів.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 30-ї річниці проголошення незалежності України, який передбачає проведення військового параду.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок