Понад п’ять тисяч військових та пів сотні літаків. У МВС розповіли про парад у Києві

Понад п’ять тисяч військових та пів сотні літаків. У МВС розповіли про парад у Києві

Понад п’ять тисяч військових та пів сотні літаків. У МВС розповіли про парад у Києві
. МВС України

У параді до 30-ї річниці незалежності України, який відбудеться у Києві 24 серпня, візьмуть участь тисячі військових, а також кілька сотень одиниць зброї та військової техніки.

Про це повідомила пресслужба МВС у Facebook.

Зокрема, цього року у військовому параді братимуть участь понад п’ять тисяч військових, понад 50 літальних апаратів, а також 400 одиниць зброї та техніки.

"24 серпня на параді на Хрещатику буде три колони – піша, повітряна і механізована", – поінформували в МВС.

Що відомо

  • У Києві з нагоди відзначення Дня державного прапора та 30-ї річниці незалежності відбудеться 67 різнопланових заходів.
  • До Дня державного прапора та 30-річчя незалежності України на найбільшому флагштоці країни, який знаходиться у Києві, встановлять новий тризуб.
  • 18, 20 та 22 серпня у центрі Києва в районі Майдану Незалежності обмежать рух транспорту через заплановані заходи з проведення репетиції параду військ до Дня Незалежності.
  • На організацію святкування 30-ї річниці незалежності України планується витратити орієнтовно 5 423, 2 мільйонів гривень, у тому числі додаткова потреба складе 840, 5 мільйонів гривень.
  • 24 серпня на День Незалежності у Києві планується провести урочистий концерт та парад військ на Хрещатику та Майдані Незалежності з прольотом авіації за участі країн-партнерів.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 30-ї річниці проголошення незалежності України, який передбачає проведення військового параду.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок