Судитимуть так званого "заступника міністра інформації ДНР"

Судитимуть так званого "заступника міністра інформації ДНР"

Судитимуть так званого "заступника міністра інформації ДНР"
. Затримання Пряхіна у Києві, фото: СБУ

Прокуратура направила до суду обвинувачувальний акт проти так званого "заступника міністра інформації ДНР". Його судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності терористичної організації, а також поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного режиму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

У 2014-2015 роках обвинувачений, перебуваючи на посаді "заступника міністра інформації ДНР" відповідав за організацію пропаганди ідей "Руського миру" серед жителів окупованих територій Донеччини та дискредитацію роботи органів державної влади України. Також на спеціально створених сторінках у соціальних мережах він розповсюджував пропаганду комуністичного режиму.

"Він у підвальних приміщеннях захопленої бойовиками будівлі Управління СБУ в Донецькій області неодноразово змушував полонених українських військовослужбовців на запитання російських журналістів повідомляти неправдиву інформацію про нібито умисні артилерійські обстріли Збройними Силами України житлових будинків та про належні умови утримання у полоні", — йдеться у повідомленні.

Якщо полонені відмовлялись від подібних "інтерв’ю", окупанти їх катували.

Що відомо

  • У лютому 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому заступнику так званого "міністра інформації ДНР", який приїхав до Києва та влаштувався на роботу політтехнологом проросійських громадсько-політичних рухів. За інформацією центру "Миротворець", так званим "заступником міністра інформації ДНР" у 2014-2016 роках був Володимир Пряхін.
  • Правоохоронці Донеччини мають інформацію про причетність 70 бойовиків до злочинів у в'язниці "Ізоляція" в окупованому Донецьку. Поліція вже оголосила про підозру керівнику катівні та одному з конвоїрів.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок