COVID-19: Кількість інфікованих за добу третій день перевищує тисячу

COVID-19: Кількість інфікованих за добу третій день перевищує тисячу

COVID-19: Кількість інфікованих за добу третій день перевищує тисячу
. Суспільне Черкаси

В Україні станом на ранок 7 серпня зафіксовано 1054 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 72, медпрацівників – 13).

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (176), Харківській (100), Одеській (76), Дніпропетровській (75) та Херсонській (68) областях.

Кількість інфікованих за добу третій день перевищує тисячу осіб. Станом на ранок 6 серпня в Україні зафіксовано 1081 нових випадків. 5 серпня зафіксовано 1052 нових підтверджених випадків. До цього кілька тижнів фіксували менше тисячі.

У МОЗ нагадали, що вакцинація — єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено понад чотири мільйони людей.

За весь час пандемії в Україні:

  • захворіло – 2 258 532 людини;
  • одужало – 2 190 686;
  • летальних випадків – 53 085;
Читайте також: Чим особливий штам "Дельта" і як його розпізнати. Пояснюють лікарі

Що відомо:

  • Центр системних наук та інженерії Університету Джона Хопкінса повідомив, що загальна кількість випадків зараження коронавірусу у світі перевищила 200 мільйонів.
  • У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) прогнозують, що до кінця серпня новий штам "Дельта" представлятиме 90% усіх вірусів COVID-19, що циркулюють в Європі.
  • У Національній академії наук вважають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні найближчим часом може стрімко погіршитись на тлі зростання основних епідеміологічних показників.
  • МОЗ розповіло про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок