Як і коли говорити з дитиною про майбутню професію. Розповідає психологиня

Як і коли говорити з дитиною про майбутню професію. Розповідає психологиня

Як і коли говорити з дитиною про майбутню професію. Розповідає психологиня
. УНІАН

Психологиня Олена Любченко дає кілька порад, які допоможуть зробити розмову з дитиною про майбутню професію легкою та ефективною надає.

У відео Міністерства освіти, яке підготовлене за підтримки Європейського Союзу, Любченко говорить, що з дитиною необхідно говорити на тему профорієнтації і найкраще такі розмови починати з дванадцяти років.

"У цьому віці в дитини вже є розуміння, що їй подобається, а що ні, є досвід, є хобі. Почніть розмову про майбутній фах першими", — радить психологиня.

Вона говорить, що спершу потрібно дізнатися, що подобається дитині та якою б роботою вона хотіла б займатися.

"Часто уявлення дитини про професію формуються з досвіду її родини та впливу інтернету", — зазначає Любченко.

З різноманіттям професій психологиня радить розбиратися завдяки відвідуванням дня відкритих дверей у закладах професійної освіти, ярмарок професій та майстер-класів.

"Нехай юна особистість спробує себе у ролі кухаря, або перукаря. Розпитає кравця або будівельника про їхню роботу", — каже експертка.

За її словами, поєднання власного інтересу з досвідом допоможе визначитися з фахом та залишитися задоволеним. Вона також радить батькам довіряти власній дитині, адже реалізація її талантів зробить її щасливою.

Що відомо

  • В Україні запустили чат-бот ОсвітаВсім. Ним можна скористатися у Telegram, Messenger і месенджері BIP. Там можна отримати поради з вибору спеціальності.
  • 29 червня в Україні стартувала вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти. Вступники після 9 класу можуть подавати документи до 13 липня. Для вступників на основі 11 класів за денною формою здобуття освіти до закладів ФПО реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 1 липня.

Читайте також

У горах, на морі та без масок. Як в Україні святкували випускні та чи вплинув на них карантин

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок