Україні заборонили їхати на чемпіонат світу з пляжного футболу в Москві. Що про це відомо

Україні заборонили їхати на чемпіонат світу з пляжного футболу в Москві. Що про це відомо

Україні заборонили їхати на чемпіонат світу з пляжного футболу в Москві. Що про це відомо
. АПФУ

Українські футболісти відібралися на турнір, однак там не виступлять.

Збірній Україні з пляжного футболу заборонили брати участь на чемпіонаті світу, який відбудеться в Москві.

Україна відібралася на чемпіонат світу з пляжного футболу за підсумками європейського відбіркового турніру. Українці потрапили до четвірки найкращих за підсумками змагання, що гарантувало їм участь на змаганнях.

Читайте також: Збірна України з пляжного футболу вийшла на чемпіонат світу. Турнір відбудеться в Москві

Водночас, участь збірної України на чемпіонаті світу була під питанням. Через те, що турнір проводиться в Росії.

У минулому збірна України з пляжного футболу вже відмовлялася від змагань в Москві. Раніше в Росії проходив відбірковий турнір на чемпіонат світу-2019, і українці на ньому не змагалися.

Тепер Україна вийшла у фінальну частину чемпіонату світу з пляжного футболу. Однак також там не виступить.

Як пояснили рішення з відмовою від участі на чемпіонаті світу?

Генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Запісоцький наголосив, що УАФ не брала участі в процесі прийняття рішення щодо участі на турнірі. І зіслався на Асоціацію пляжного футболу України.

"Є Асоціація пляжного футболу України, яка, очевидно, мала розмову щодо цього. Я не коментую такі речі", - сказав Запісоцький у коментарі Tribuna.com.

А ось в Асоціації пляжного футболу зіслалися на те, що рішення щодо заборони на участь збірної України було прийнято на основі рекомендації УАФ та Міністерства молоді та спорту. Про це розповів в інтерв'ю Tribuna.com Владислав Ващук, який обіймає посаду віце-президента організації.

"Таке рішення ухвалили на основі рекомендацій УАФ та Міністерства молоді та спорту України. Я лише прилетів з Риму, це вирішили без мене, я в цьому не брав участі".

Ващук також наголосив, що збірна України змагалася у відборі також за "наказом". І сказав, що завдання перед командою ставилося максимальне, після чого б у Асоціації приймали б рішення щодо участі або відмови від виступу в Росії.

"Нам сказали їхати. У нас відбір на чемпіонат світу, нам не перемагати? Програвати? Взагалі не брати участь? Як хлопців налаштовувати? Давайте тоді взагалі пляжний футбол не будемо розвивати. У пляжному футболі я лише місяць, раніше я їм не цікавився. Без усілякої задньої думки відправили хлопців завойовувати путівку на чемпіонат світу, а далі б розбиралися. Хлопці її завоювали. Не розумію, чому ухвалили таке рішення".

Віце-президент організації також вважає, що забороняти виступи на чемпіонаті світу було не варто. На його думку, в участі на турнірі немає нічого поганого.

"Чи можливі санкції? Усе може бути, не знаю. Важко говорити. Я за те, що треба їхати і нічого не боятися. Ми вийшли на чемпіонат світу, який пройде у Москві, що тут поганого?".

Чемпіонат світу з пляжного футболу відбудеться з 19 по 29 серпня в Росії.

Що відомо

  • Збірна України учетверте вийшла на чемпіонат світу з пляжного футболу. В минулому команда грала на турнірі в 2005, 2011 та 2013 роках.
  • На відбірковому турнірі з пляжного футболу Україна дійшла до фіналу, де поступилася Іспанії.
  • Найкращий результат збірної України з пляжного футболу - чвертфінал (2005 рік).
  • На чемпіонаті світу-2021 мають виступити Росія (господарка турніру), Білорусь, Україна, Іспанія, Португалія (Європа), Японія, Оман, ОАЕ (Азія), Мозамбік, Сенегал (Африка), Сальвадор, США (Північна Америка), Таїті (Океанія), Бразилія, Уругвай, Парагвай (Південна Америка).
На початок