Українцям після повернення з-за кордону знову треба встановлювати "Дій.Вдома". У МОЗ пояснили, чому

Українцям після повернення з-за кордону знову треба встановлювати "Дій.Вдома". У МОЗ пояснили, чому

Українцям після повернення з-за кордону знову треба встановлювати "Дій.Вдома". У МОЗ пояснили, чому
. УНІАН

Через поширення штаму коронавірусу "дельта" з 2 липня українцям, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії необхідно буде встановлювати застосунок "Дій вдома".

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”. Тому з 2 липня застосунок Вдома треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон", — повідомили у пресцентрі Міністерства охорони здоров'я.

Як наголосили у відомстві, щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон, зроблений до проходження паспортного контролю. Інакше людині доведеться проходити обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку.

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

За даними відомства, за 2 липня державний кордон на в’їзд в Україну з Росії, Великобританії, Португалії та Індії перетнули 5001 особа, з них 1837 іноземців та 3164 — громадяни України. 82 особи були направлені на обсервацію, 40 іноземцям було відмовлено у в’їзді в Україну.

Що відомо

  • Перерва у 45 тижнів між першим та другим щепленням вакциною AstraZeneca замість рекомендованих ВООЗ 8-12 тижнів призводить до більш стійкого імунітету проти COVID-19.
  • Вчені Оксфордського університету повідомили, що вакцини проти COVID-19 від компаній Pfizer і AstraZeneca у понад 90% випадках здатні запобігти шпиталізації через зараження штамом "Дельта".
  • В Австралії почали клінічні випробування нового типу вакцини проти коронавірусу, яка буде вводитися за допомогою назального спрею.
  • За даними ВООЗ, уперше виявлений у Південній Америці штам COVID-19 під назвою Lambda розповсюдився вже 29 країнами.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок