На Миколаївських перехрестях стане безпечніше: встановлять додаткове освітлення

На Миколаївських перехрестях стане безпечніше: встановлять додаткове освітлення

На Миколаївських перехрестях стане безпечніше: встановлять додаткове освітлення
. Колаж - Єлизавети Усатенко

У Миколаєві завдяки проєкту "Безпека під ногами" буде встановлено додаткове освітлення на пішохідних зонах. Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповів керівник Молодіжної школи соціально-відповідального бізнесу Віктор Сікаленко.

"В рамках обласного проєкту Молодіжна школа соціально-відповідального бізнесу реалізується 10 проєктів. П'ять проєктів на фінішній прямій, строк реалізації – до 25 липня. Одним з таких проєктів є "Безпека під ногами" автором і керівником якого є Дмитро Доценко", – сказав Віктор Сікаленко.

Дмитро Доценко повідомив, що ідея цього проєкту народилася рік тому, а реалізація стала можливою зараз.

"Бюджет проєкту: 158 820 грн, основна стаття витрат – це матеріали плюс робота. Кошти ООН, ГО "МрійДій". Це перший пілотний проєкт в місті. Зараз погоджуємо його з департаментом ЖКГ", – розповів Дмитро Доценко.

Речник патрульної поліції в Миколаївській області Віктор Кірєєв каже, що такі інновації прикрашають місто і будуть привертати увагу водіїв та пішоходів.

"Водії будуть дивитися на такі пішохідні переходи і будуть більш уважними. Ми сподіваємось на це. А як вони покажуть себе в роботі ще побачимо, коли їх встановлять. Пішоходи мають бути більш обачними та будуть дотримуватись правил дорожнього року", – сказав Віктор Кірєєв.

Читайте також: "Громадський бюджет Миколаєва. На 2022 рік комісія розгляне понад 160 проєктів"

Досвід такого освітлення пішохідних зон є в Дніпрі. Встановлювали два роки тому.

"Подібні ліхтарі привертають увагу містян, це для них цікаво, бо це незвично і цього не було раніше. Щодо безпеки руху, то тут мають бути інші рішення: острівки безпеки, припідняті пішохідні переходи, звужена смуга руху. У нас намагаються піти більш простим шляхом, який не є ефективним, бо такі штуки не асоціюються з регулюванням дорожнього руху", – розповів засновник спільноти URBAN DNIPRO Руслан Ширінов.

Керівник і автор проєкту "Безпека під ногами" Дмитро Доценко пояснив, що проєкт робився під конкретне місце: "Це буде два переходи через проспект Центральний в районі вулиці Садова від CityCenter в сторону готелю "Миколаїв".

В планах передати цю ініціативу Департаменту житлово-комунального господарства, оскільки переходи мають обслуговуватися.

Що відомо

  • Згідно з правилами дорожнього руху штраф за проїзд на червоний – 510 грн, а перехід на червоний – 255 грн.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок