Вантажівки їдуть вулицями Миколаєва, щоб зменшити навантаження на в’їзді в місто

Вантажівки їдуть вулицями Миколаєва, щоб зменшити навантаження на в’їзді в місто

Вантажівки їдуть вулицями Миколаєва, щоб зменшити навантаження на в’їзді в місто
. Фото - Вікторії Андрушків

Другого липня на трасі М-14 "Благовіщенське - Вознесенськ - Миколаїв", при в’їзді в Миколаїв зі сторони Варварівки, зібралися вантажівки, яким забороняють проїжджати містом.

Рішення про обмеження руху великогабаритного та великовагового вантажного транспорту з 6:00 до 20:00 вулицями міста прийняв виконавчий комітет Миколаївської міської ради 28 червня.

Вантажівки їдуть вулицями Миколаєва, незважаючи на обмеження
Фото - Вікторії Андрушків

Станом на 11:10 другого липня, вантажівки почали пропускати, водіям дозволили проїжджати по три автомобілі кожні 15 хвилин. Рух регулюють патрульні.

Читайте також: "Без заторів: на Миколаївщині триває ремонт автодороги М-14"

"Другого червня зранку керівництвом управління патрульної поліції Миколаївської області було прийнято рішення пропускати на в’їзді зі сторони Одеси вантажні транспортні засоби, які не завантажені, тобто пусті, також вантажні засоби, які перевозять швидкопсувні товари, та які перевозять пошту. Дане рішення було прийняте, щоб зменшити навантаження на в’їзді в місто", – розповів речник патрульної поліції Миколаївської області Віталій Душко.

За словами членкині виконавчого комітету Миколаївської міської ради Катерини Стоколяс, членів виконавчого комітету про дозвіл проїзду вантажівок містом вдень поліція не повідомляла.

"Я підтримую заборону в’їзду з різних причин: з погодних умов, перевантаження вантажівок, ремонт покриття, – вони псують дороги, вони створюють затори", – каже Катерини Стоколяс.

"Безпосереднього впливу чи повноважень, встановлених якихось обов’язків обов’язкових до виконання для патрульної поліції в міськвиконкому немає. Тому патрульна поліція діє відповідно до власних повноважень і обов’язків, які вони повинні виконувати. Тому ця розбіжність може існувати", – розповів юрист Дмитро Слободянюк.

За словами Віталія Душка, рішення не остаточне, може змінюватися з огляду на ситуацію. Якщо утворяться затори, рух вантажного транспорту знову припинять.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок