В Україні завершується реєстрація на додаткову сесію ЗНО

В Україні завершується реєстрація на додаткову сесію ЗНО

В Україні завершується реєстрація на додаткову сесію ЗНО
. УНІАН

Український центр оцінювання якості освіти нагадав, що 18 травня – останній день відправлення реєстраційних документів для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Як ідеться у повідомленні пресслужби центру, дату подання документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Право на реєстрацію в цей період мають особи, які:

  • не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації і проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану;
  • брали участь в антитерористичній операції та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період;
  • проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації;
  • за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах;
  • мають проходити державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, але з поважних причин не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (такі особи реєструються для участі в додатковій сесії лише з навчальних предметів, із яких їм будуть зараховані результати зовнішнього незалежного оцінювання як оцінки за державну підсумкову атестацію).

Щоб зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО, потрібно правильно обрати категорію, створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті УЦОЯО у рубриці "ЗНО/ДПА", підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти) або надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років).

Комплект реєстраційних документів має містити:

  • оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу;
  • заяву для участі в додатковій сесії;
  • засвідчену копію паспорта громадянина України;
  • засвідчену копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років).
  • за потреби інші документи (медичний висновок про створення про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє українських школярів від складання державної підсумкової атестації у 2021 році через поширення COVID-19.
  • Міністерство освіти та науки України опублікувало наказ про затвердження умов вступної кампанії на 2021 рік. Вона розпочнеться в липні, більшість абітурієнтів зможуть подати заяви через інтернет.
  • Міністерство освіти зараховуватиме сертифікати, отримані студентами з міжнародних мовних іспитів з іноземної мови, як державну підсумкову атестацію з іноземної мови.
  • Український центр з оцінювання якості освіти вирішив перенести проведення пробного ЗНО у Києві та у Миколаївській області на 15 травня через продовження карантинних обмежень.
  • Міносвіти повідомило, що попри скасування цьогорічної державної підсумкової атестації для учнів 4 та 9 класів, зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено.
  • У Міносвіти повідомили, що додаткова сесія зовнішнього незалежного тестування у 2021 році відбудеться з 29 червня по 14 липня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок