Патрульна поліція Миколаєва долучилась до Всеукраїнської акції "Увага! Спецсигнали"

Патрульна поліція Миколаєва долучилась до Всеукраїнської акції "Увага! Спецсигнали"

Патрульна поліція Миколаєва долучилась до Всеукраїнської акції "Увага! Спецсигнали"
. Оригінальна

Екіпажі патрульної поліції разом з каретою швидкої допомоги виїхали в рейд магістральними вилицями міста для виявлення водіїв, які не пропускають швидку з увімкненими спецсигналами. За перебігом Всеукраїнської акції "Увага! Спецсигнали" в Миколаєві спостерігали кореспонденти Суспільного.

Водії мають надавати перевагу в русі транспорту з увімкненими звуковими або світловими спецсигналами. У колоні першою рухається швидка допомога, за нею три автомобілі патрульних. Проспект Центральний. Із водіями, які не надали перевагу в русі швидкій, патрульні проводять роз’яснювальну роботу.

Водій швидкої допомоги Сергій Харченко каже: "На будь-який колір я би їхав, чи на червоний, чи на зелений. Я їду з проблисковим маячком і звуковими сигналами. Він мав мене пропустити в будь-якому випадку. А він не пропустив. Якби я їхав на кілометрів 40 швидше, була б аварія". Водій ГАЗу від коментарів відмовився. Із патрульними щодо порушення незгоден. Інспектор складає адмінпротокол. Тепер чоловік має сплатити 510 гривень штрафу.

За добу по Миколаєву і області диспетчери екстреної медичної допомоги отримують близько пів тисячі викликів. Екіпажі швидких двох типів. Це можуть бути водій та два фельдшери, або водій фельдшер і лікар. Фельдшер швидкої допомоги Олександр Бойко розповідає про ситуацію на дорозі під час викликів:

- Люди намагаються пропускати, сприяти руху спецтранспорту нашого. Але від ситуації залежить. Іноді є такі перехрестя, в них просто це технічно не виходить.

Під час рейду колона проїхала проспектами Центральним та Богоявленським, вулицею Генерала Карпенка, Озерною тощо.

Начальник управління патрульної поліції Миколаївської області Віталій Даніла каже: "Ми бачили, більшість водіїв відноситься з порозумінням, уступають дорогу, але є водії, які категорично відмовляються, в автомобілі може бути людина, яка потребує невідкладної допомоги".

Автор - Олександр Гордієнко, оператор - Євген Сержук

На початок