Через негоду у Маріуполі було знеструмлено 83 трансформаторні підстанції

Через негоду у Маріуполі було знеструмлено 83 трансформаторні підстанції

Через негоду у Маріуполі було знеструмлено 83 трансформаторні підстанції
.

У Центральному та Лівобережному районах Маріуполя працівники ДТЕК відновлюють лінії електропередач. Нині без світла залишаються близько 3 тисяч містян.

Про це розповів начальник Маріупольського РЕМ ДТЕК Донецькі електромережі Роман Дорофієнко.

"Вночі, о 22:00 рівно, почався град, почало все литися, все руйнуватися! З вулиці йде з ливнівки, мені все сюди заходить у двір і тепер все затоплено", - каже місцева жителька Раїса Авксентьєва.

За словами пенсіонерки, рівень води на її подвір’ї досягав пів метра. Затопило й господарчі споруди. З 8-ї ранку допомагає відкачувати воду місцева мобільна бригада аварійно-водолазної служби. Воду зливають у тамтешню дощову каналізацію.

"Зливові каналізації не справляються з таким великим потоком води в людей, зокрема на цій ось дільниці, на Слободці. Плюс ще до цього ґрунтові води присутні. Тобто ми викачуємо воду, через годину, через півтори, з під землі прямо фонтани б’ють і вода знову наповнюється. На всій вулиці така ситуація", - розповідає рятувальник аварійно-водолазної служби Маріупольської міськради Віктор Слободян.

У однієї з багатоповерхівок вночі прорвало водостічну трубу. Вода лилася з 9-го по перший поверх.

"Не встигала ливнівка просто справлятися з цим та вона трішки слабо була закріплена. Ну її просто ось вирвало звідти та пішов увесь потік з 9 по 1 поверх", - каже жителька будинку Олена Кострікова.

Будинок належить до ОСББ, наслідки зливи у будинку усували підрядки.

"Була роз’єднана труба в місті з’єднання. Тобто ми зараз перебрали, все заново зібрали, надалі ця труба буде замінена на цілий виріб і буде працювати правильно", - розповідає представник підрядної організації В’ячеслав Хоростовський.

За даними міської ради внаслідок нічної зливи, граду та шквального вітру у Маріуполі, було відключено 83 трансформаторні підстанції. Без світла залишилися близько семи тисяч містян.

На початок