Злива в Миколаєві. У десятиповерхівці після дощу мокрі стіни та стелі

Злива в Миколаєві. У десятиповерхівці після дощу мокрі стіни та стелі

Злива в Миколаєві. У десятиповерхівці після дощу мокрі стіни та стелі
. Фото - Валентини Гуровой

Зі сходів ллється вода, мокрі стіни та стелі у квартирах та під’їздах. У Миколаєві злива, яка 15 червня тривала протягом ночі, залила верхні поверхи будинку за адресою вулиця Квітнева, 52.

Злива наробила шкоди. У миколаївській десятиповерхівці після дощу мокрі стіни та стелі
Фото - Валентини Гуровой

Мешканка квартири, що на 10-му поверсі, Яна говорить, що неодноразово звертались до Керуючої компанії "Місто для людей" (КК МДЛ) та на ремонт все ще чекають. Після дощу в кімнатах мокрі стіни і стеля.

"Тече дах. Відклеїлися шпалери. Постійно тут все затікає. Як не боролися, в "Місто для людей" телефонували, запрошували. Ніхто ніяк не реагує. Чекайте на бригаду. Досі чекаємо", – розказала Яна.

Злива наробила шкоди. У миколаївській десятиповерхівці після дощу мокрі стіни та стелі
Фото - Валентини Гуровой

За словами іншої мешканки будинку Ксенії Чепиженко, стіни у під’їзді мокрі. Три тижні тому жителі під’їзду зробили ремонт власними силами та за свої гроші. Заявки на ремонт даху до КК МДЛ направляли власники різних квартир, втім відремонтували покрівлю тільки над однією.

"Мені перетелефонувала жінка з "Міста для людей", не представилась, вона запитала: "Чому ви залишаєте заявку на ремонт даху, якщо ви взагалі мешкаєте у 18-й квартирі?!". Я кажу: "І що, ви хочете сказати, що я мешкаю на 5-му поверсі, то для мене це не настільки важливо?". Вона сказала: "Да. Як вас стосується дах? Ви на 5-му, у вас не може крапати!". Я пояснила, що ми займались ремонтом, все робили своїми силами, нам просто шкода своїх сил, я так само користуюсь коридором, де не встигає просихати, буде грибок, пліснява, якою дихатимуть наші діти", – розповіла Ксенія Чепиженко.

Читайте також: "У Миколаєві жителі п’ятиповерхівки півтора року чекають на початок ремонту даху"

Поточні ремонти виконуються з накопичувальної статті компанії. Заборгованість мешканців будинку перед КК МДЛ складає 62 тисячі гривень.

Директорка керуючої компанії "Місто для людей" Наталя Тімофєєва пояснює, що капітальний ремонт крівлі можливий з власних грошей мешканців будинку, до ремонту приступили б ще в травні, втім заважають дощі.

"Звернення надійшло від мешканців 39-ї квартири 21 квітня 2021 року, від 18-ї квартири надійшло 14 червня. Про проблему ми дізнались 23-го квітня. Не виконали через те, що погодні умови в травні і на сьогодні, як відомо, у нас випадає річна, мабуть, норма опадів. Немає такої можливості, так як покрівля у них м’яка рубероїдна", – сказала Наталя Тімофєєва.

Поточний ремонт виконати обіцяють, щойно висохне покрівля.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок