Кабмін дозволить сімейним лікарям видавати довідки про повну вакцинацію від COVID-19

Кабмін дозволить сімейним лікарям видавати довідки про повну вакцинацію від COVID-19

Кабмін дозволить сімейним лікарям видавати довідки про повну вакцинацію від COVID-19
. Фото: Суспільне Вінниця

Кабінет міністрів дозволив сімейним лікарям видавати довідки про проходження пацієнтами повного курсу вакцинації від коронавірусу.

Про це заявив 16 червня під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні (16 червня — ред.) вносимо зміни, які дозволять сімейним лікарям видавати довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу і це має спростити отримання таких свідоцтв", — заявив Шмигаль.

За його словами, на сьогодні вакцинація в Україні набирає обертів: "Вже працюють більше 50 центрів вакцинації по всій країні. Зараз вийшли фактично на 50 тисяч щеплень щодня і будемо прискорюватись".

Прем'єр закликав місцеву владу і владу Києва проаналізувати можливості системи охорони здоров'я й на наступних вихідних "працювати у звичному режимі".

Читайте також: Нардепів щепитимуть вакциною Pfizer. У Раді пояснили, чому

"Зрозуміло, що у нас двоє вихідних і на обидвох будуть святкові дні, але потрібно вакцинувати якомога більше людей, тому вихідні або святкові дні не мають стати на заваді й центри вакцинації — їх кількість має збільшуватись і кількість провакцинованих людей має, відповідно, зростати", — зауважив глава Кабміну.

Шмигаль додав, що в уряді бачать, що кількість тих, хто хоче та готовий вакцинуватись щодня постійно зростає: "Тим паче, що в Україну надходять лише безпечні та повністю перевірені вакцини, які використовують у розвинених країнах".

Він зауважив, що загалом Україна має домовленості на поставку 40 млн доз вакцин, за частину з яких вже проплачені кошти, а на іншу частину — виділили авансові платежі.

Що відомо

  • Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня.
  • Станом на ранок 16 червня в Україні зафіксували 1045 нових випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 46 дітей та 23 медпрацівники.
  • Уряд дозволив проведення масових заходів, зокрема у розважальних закладах, включаючи нічні клуби та заклади громадського харчування. Ресторани й кафе відтепер можуть працювати цілодобово.
  • Кабінет міністрів дозволив українцям та іноземним громадянам під час в'їзду (повернення) на територію України надавати ПЛР-тест, тест на антиген або документ про вакцинацію.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • Усі області України за показниками захворюваності на COVID-19 перебувають у зеленій карантинній зоні не лише за національними, але й за критеріями Європейського Союзу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок