Збірна України зі стрибків у воду визначилася зі складом на Олімпіаду-2020

Збірна України зі стрибків у воду визначилася зі складом на Олімпіаду-2020

Офiцiйно
Збірна України зі стрибків у воду визначилася зі складом на Олімпіаду-2020
. Df-ua.org

Хто змагатиметься в Токіо.

Тренерський штаб збірної України зі стрибків у воду визначився зі складом національної команди на Олімпійські ігри-2020 в Токіо. Про це повідомляє офіційний сайт федерації.

Збірна України за кваліфікаційний період здобула шість ліцензій: п'ять в особистих стрибках, одну - в синхронних. Ще одна ліцензія має дістатися Україні в чоловічих стрибках з 10-метрової вишки за підсумки перерозподілення невикористаних путівок в Токіо.

У складі збірної України - саме ті стрибуни, які виборювали ліцензії. Хоча вони були не іменними, а на країну, тренерський штаб не проводив заміни.

Склад України зі стрибків у воду на Олімпіаду

  • Трамплін, 3 м: Олег Колодій (чоловіки), Анна Письменська, Вікторія Кесарь (обидві - жінки)
  • Вишка, 10 м: Олексій Середа (чоловіки), Софія Лискун (жінки)
  • Синхронні стрибки: Олексій Середа та Олег Сербін (10 м, чоловіки)
  • Запасний: Кіріл Болюх

Найімовірніше, другим володарем ліцензії на 10-метровій вишці стане партнер Олексія Середи по синхронних стрибках, Олег Сербін.

Суспільне - офіційний транслятор Олімпійських ігор-2020. Дивіться змагання в Токіо - з 23 липня по 8 серпня - наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт!

Лише одна стрибунка зі складу України в Токіо-2020 має досвід виступів на Олімпійських іграх. Це Анна Письменська, яка виступала в Пекіні-2008 та Лондоні-2012. Для інших українців ці змагання будуть дебютною Олімпіадою в кар'єрі.

Що відомо

  • Склад збірної України було сформовано за результатами чемпіонату України (хоч і не всі лідери там змагалися), його повинен затвердити виконком федерації стрибків у воду.
  • Змагання зі стрибків у воду на Олімпіаді триватимуть з 25 липня по 7 серпня. Змагання з українцями: 26 липня, 30 липня (початок), 2 серпня (початок), 4 серпня (початок) та 6 серпня (початок).
  • Максимальну квоту - 12 ліцензій - здобули три країни: Китай, Велика Британія та Мексика.
  • Україна за усі попередні виступи на Олімпіадах у стрибках у воду виграла дві медалі: "бронза" Сіднея-2000 в синхронних стрибких 3 м жінки (Ганна Сорокіна, Олена Жупіна), а також "бронза" Пекіна-2008 в синхронних стрибках 3 м чоловіки (Ілля Кваша, Олексій Пригоров).
На початок