Українська бігунка Анна Рижикова встановила новий особистий рекорд на дистанції 400 м з бар'єрами

Українська бігунка Анна Рижикова встановила новий особистий рекорд на дистанції 400 м з бар'єрами

Українська бігунка Анна Рижикова встановила новий особистий рекорд на дистанції 400 м з бар'єрами
. TAF Athletics

Її попереднє найкраще досягнення трималося дев'ять років.

Українська бігунка Анна Рижикова продовжила виступи у літньому сезоні 2021 року на дистанції 400 метрів з бар'єрами етапом Діамантової ліги в Флоренції. Для неї - це був третій міжнародний старт у сезоні, а також перший виступ на Діамантовій лізі-2021.

Рижикова на перших стартах двічі фінішувала другою: спершу з результатом 55.09 сек, а тоді 54.59 сек.

Читайте також: Анна Рижикова виграла "срібло" на першому міжнародному старті легкоатлетичного сезону

У Флоренції основною суперницею українки була чемпоінка Європи та одна з найкращих бар'єристок світу на цій дистанції, нідерландка Фемке Бол. Також у забігу брала участь британка Джессіка Тернер, яка у 2021 році уже вибігала з 55 секунд.

Зрештою, саме у такому порядку бігунки розташувалися на фініші - на подіумі опинилися Бол, Рижикова та Тернер. І саме вони втрьох вибігли з 55 секунд.

Анна Рижикова програла забіг нідерландській спортсменці, але змогла показати результат 54.19 секунди - це найкращий забіг у кар'єрі 31-річної спортсменки. Її попередній рекорд - 54.35 секунди, тобто Анна зняла 0.16 сек зі свого найкращого результату, який був встановлений у червні 2012 року - дев'ять років тому!

Упродовж останніх дев'яти сезонів Рижикова не могла оновити особистий рекорд, але зробили це на етапі Діамантової ліги у Флоренції - 54.19 секунди!

Переможниця забігу - Фемке Бол - теж не залишилася без рекорду. Вона пробігла дистанцію за 53.44 секунди - це її особистий рекорд, а також рекорд Нідерландів.

  • Діамантова ліга. Флоренція. 400 м з бар'єрами (жінки). Результат
  1. Фемке Бол (Нідерланди) - 53.44 сек
  2. Анна Рижикова (Україна) - 54.19 сек
  3. Джессіка Тернер (Велика Британія) - 54.79 сек

Що відомо

  • Анна Рижикова ще раніше виконала олімпійський норматив на дистанції 400 метрів з бар'єрами та змагатиметься на Іграх-2020 в Токіо. Як і Фемке Бол. Олімпіада-2020 буде другою у кар'єрі українки: вона також змагалася у Лондоні-2012.
  • Медаль Рижикової - друга нагорода для українців у сезоні Діамантової ліги. На другому етапі Андрій Проценко (стрибки у висоту) фінішував на третьому місці на своєму етапі.
На початок