0:8. Жіноча збірна України з футболу програла Японії із розгромним рахунком: відео

0:8. Жіноча збірна України з футболу програла Японії із розгромним рахунком: відео

0:8. Жіноча збірна України з футболу програла Японії із розгромним рахунком: відео
. УАФ

Українки пропустили вісім м'ячів і не забили жодного.

Товариський матч проти збірної Японії мав стати першим для жіночої команди України після відбору на чемпіонат Європи-2022. Українки у квітні програли у плей-оф збірній Північної Ірландії, пропустивши її у фінальну частину турніру.

Жіноча збірна Японії є однією із команд, що виступлять на Олімпійських Іграх - туди вони кваліфікувалися у якості господарки турніру. У 2021 році японки зіграли п'ять матчів - після поразки у трьох поєдинках турніру SheBelieves Cup, місцева команда двічі виграла по 7:0 команди Парагваю та Панами.

У травні Українська асоціація футболу домовилася про проведення товариського поєдинку із Японією. Він мав відбутися в рамках святкування 100-річчя японської асоціації футболу і стати першою очною зустріччю для обох команд - до цього вони зустрічалися між собою лише на рівні чоловічих збірних.

Як Україна програла Японії?

До Японії жіноча збірна України відправилася у неоптимальному складі. П'ять футболісток - Таміла Хімич, Дар'я Кравець, Натія Понцулая, Дар'я Апанащенко та Ольга Бойченко не змогли приїхати у табір національної команди через пошкодження та участь у матчах своїх клубів.

Решта ж гравчинь змогла прибути до команду та відправитися на матч із японками. У ньому Україна поступилася із розгромним рахунком 0:8.

Рахунок у матчі було відкрито ще на п'ятій хвилині, а до перерви українська збірна пропустила ще три м'ячі.

У другому таймі жіноча збірна України пропустила ще чотири м'ячі. При чому два - у заключні дві хвилини основного часу - на 89-й хвилині жовто-сині пропустили сьомий м'яч з пенальті, а через хвилину - останній восьмий гол.

Японія - Україна 8:0

  • Голи: Шіокоші, 5, 41, Івабучі, 30, 58, Такарада, 38, Сугіта, 80, Танака, 89 (пенальті), Момікі, 90

Це одна із найбільш розгромних поразок в історії збірної України. У вересні 2019-го українки двічі поступилися із рахунком 0:8 Німеччині у відборі на Євро.

Програвши Японії, жіноча збірна України продовжила серію поразок до трьох матчів. Востаннє українки перемагали у товариській грі проти Індії (3:2) в лютому 2021 року.

Що далі для жіночої збірної України?

  • 21 жовтня - старт відбору на чемпіонат світу-2023.
  • Суперницями жіночої збірної України у відборі будуть Фарерські острови, Іспанія, Шотландія та Угорщина. Загалом кожна збірна зіграє по вісім поєдинків.
  • У фінальну частину чемпіонату світу від Європи пройдуть 11 команд.
На початок