Бразильський виробник м'яса JBS заплатив хакерам 11 млн доларів викупу

Бразильський виробник м'яса JBS заплатив хакерам 11 млн доларів викупу

Бразильський виробник м'яса JBS заплатив хакерам 11 млн доларів викупу
. Виконавчий директор американського підрозділу JBS Андре Ногейра. Фото: jbsfoodsgroup

Одна з найбільших у світі компаній з виробництва м'яса JBS, що була змушена припинити свою роботу через хакерську атаку, заплатила 11 млн доларів викупу.

Про це у коментарі для The Wall Street Journal заявив виконавчий директор американського підрозділу компанії Андре Ногейра.

За його словами, компанія вирішила виплатити "викуп" у біткойнах для того, щоб захистити м'ясні заводи JBS від руйнівного впливу через кібератаку. У компанії також побоюються, що це також негативно впливало на доставку продукції у ресторани, продуктові магазини та фермерам.

"Було дуже боляче платити злочинцям, але ми вчинили правильно — заради наших клієнтів", — зазначив Ногейра і додав, що після того, як компанія виплатила "викуп" хакерам, більшість заводів JBS знову запрацювали.

Читайте також: США повернули половину грошей, переданих хакерам, які атакували нафтогін Colonial Pipeline

JBS є найбільшим з продажів виробник яловичини, свинини і птиці у світі. Компанія переробляє майже чверть яловичини й близько однієї п'ятої свинини у США. Вона експортує м'ясо до 110 країн світу.

Читайте також: Як розпізнати інтернет-шахраїв та не стати жертвою. Розповідає експерт

Що відомо

  • 2 червня стало відомо, що одна з найбільших м’ясопереробних компаній JBS, яка базується в Америці, була змушена призупинити свою роботу через атаку хакерів з використанням програми-здирника.
  • 3 червня Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що до атаки на одну з найбільших м’ясопереробних компаній JBS причетні російські хакерські угруповання.
  • 15 квітня президент США Джозеф Байден підписав нове розпорядження щодо санкцій проти Росії через втручання в американські вибори та кібератаки. Також американський лідер Джо Байден оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки через дії Росії.
  • Після оголошення чергових санкцій США, Росія вислала зі своєї території 10 дипломатів США та вирішила внести у санкційний список вісьмох американських чиновників.
  • 13 грудня 2020 року стало відомо, що хакери, яких пов’язують із російськими спецслужбами, організували масштабну кібератаку, яка мала за мету отримати доступ до інформації урядових агентств США.
  • 18 грудня 2020 року агентство з ядерної зброї та Національне агентство з ядерної безпеки США стали об'єктами атаки хакерів, пов'язаних з Росією.
  • За наявними даними, у межах шпигунської кампанії, яка тривала протягом кількох місяців, хакери змогли зламати комп’ютерні мережі Міністерства фінансів, Національного управління з телекомунікацій і інформації та інших держустанов, а також американської компанії з кібербезпеки FireEye, яка має як державні, так і комерційні контракти.
  • Об'єднана кіберкоординаційна група США 17 грудня наказала вимикати урядові комп'ютери, на яких встановлено вразливе програмне забезпечення від компанії Solar Winds.
  • Один із найбільших нафтопроводів США Colonial Pipeline 8 травня зазнав кібератаки з використанням програм-вимагачів та припинив обслуговування на п'ять днів. Це призвело до скорочення постачання бензину по всій країні, зростанню цін та паніці.
  • 16 травня російська хакерська група DarkSide, яку ФБР звинуватило в кібератаці на Colonial Pipeline, заявила про припинення своєї діяльності через "тиск" Штатів.
  • 19 травня представники Colonial Pipeline підтвердили, що заплатили кіберугруповуванню DarkSide викуп у 4,4 мільйона доларів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок