Аеропорт Харкова поки не отримував вказівок щодо рейсів у Мінськ

Аеропорт Харкова поки не отримував вказівок щодо рейсів у Мінськ

Аеропорт Харкова поки не отримував вказівок щодо рейсів у Мінськ
. hrk.aero

Рейси з Харкова до Мінська продовжують виконуватися за графіком.

Про це Суспільному 24 травня сказав комерційний директор аеропорту Владислав Ільїн. За його словами, офіційна інформація про скасування польотів до Білорусі поки не надходила, рейси виконуються планово.

"Регулює рейси Державіаслужба та Украерорух, коли в них будуть якісь вказівки, тоді, мабуть, й ми їх отримаємо", — зазначив Ільїн.

За даними сайту Харківського аеропорту, компанія "Белавіа" здійснює рейси з Харкова у Мінськ тричі на тиждень: у понеділок, п'ятницю та суботу. За статистикою аеропорту деяких попередніх місяців (наприклад, лютого), рейс до Мінська належить до одного з найпопулярніших напрямків. З пересадкою у Мінську пасажири дістаються РФ — Москви, Санкт-Петербурга, Калінінграда.

"Зараз пасажиропотік до Мінська — приблизно 1-2 тисячі пасажирів на місяць", — сказав комерційний директор.

24 травня президент України Володимир Зеленський доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" ввечері 24 травня заявив, що Україна повністю припиняє авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправляє всі рейси в обхід її повітряного простору. З якого дня скасовується авіасполучення, у повідомленні не вказано.

Що відомо

  • 23 травня у Мінську силовики затримали Романа Протасевича, одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським. Блогер летів літаком Ryanair, який екстрено посадили у білоруській столиці начебто через повідомлення про мінування. У Ryanair це назвали "актом повітряного піратства".
  • В МЗС України назвали затримання білоруського журналіста Протасевича "черговою атакою на свободу слова" та зажадали його звільнення.
  • Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) не планує закривати повітряний простір над Білоруссю.

На початок