Як розвивається туристична галузь на Миколаївщині

Як розвивається туристична галузь на Миколаївщині

Як розвивається туристична галузь на Миколаївщині
. Суспільне Миколаїв

Миколаївщина має великий туристичний потенціал: у нас є степи, ріки та море. Про розвиток туристичної та курортно-рекреаційної індустрії області в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповіли голова правління ГО "Асоціація лідерів туризму" Миколаївської області Тетяна Чичкалюк та радниця голови ОДА з питань туризму Тетяна Волинець.

"Туризм — це емоція, у кожного вона своя. Миколаївщина вражає своїми степовими краєвидами, морем та турами вихідного дня. До нас приїхало багато туристів завдяки тому, що з’явилися нові дороги та нові туристичні маршрути. Прийнятною є й цінова політика краю", — говорить радниця голови ОДА з питань туризму Тетяна Волинець.

На Миколаївщині поширені тури вихідного дня - це чудова можливість ненадовго поїхати з міста та ознайомитися з туристичними пам’ятками нашого краю.

За словами Тетяни Волинець, Миколаївська міська адміністрація протягом року організовує різноманітні заходи та фестивалі, щоб сприяти розширенню рамок туристичного сезону.

Від Мигії до острова Березань у Чорному морі територією області пролягли захоплюючі туристичні маршрути, що поєднуються із водним слаломом, кінними перегонами, рафтингом, кайтингом, яхтингом.

До уваги туристів пропонуються екскурсійні маршрути: "Сивий Кінбурн – перлина Північного Причорномор’я", "Гранітно-степове Побужжя", "Місто давніх греків – Ольвія", "Винний тур у Радсад", "Очаків – перлина Північного Причорномор’я" та інші.

Тревел-блогерка Анастасія Зеленовська озвучила перелік популярних в регіоні туристичних місць: це каньйони (Актовський, Арбузинський та Петропавловський), Мигія, Тилігул, Кінбурн та Ольвія.

Туристичний потенціал Миколаївщини
Національний історико-археологічний заповідник "Ольвія".

Але Миколаївщина – це не тільки ТОП-5, є більш цікаві локації, які не користуються особливим попитом через ряд причин: відсутнє місце для ночівлі, а інколи навіть і місце, де можна було б перекусити.

"В області є 150 закладів, які сьогодні готові надати туристам свої послуги не на одну ніч… Також є кемпінги дуже високого ґатунку, де можна відпочити за 100-150 гривень, де ви отримаєте можливість побачити схід та захід сонця, який не побачиш ніде",— розповідає голова правління ГО "Асоціація лідерів туризму" Миколаївської області Тетяна Чичкалюк.

Читайте також: "Розвиток туристичної галузі на Миколаївщині: чим місцеві ОТГ можуть зацікавити туристів"

Розвиненим напрямом відпочинку є рафтинг на Мигійських порогах. Тут декілька варіантів цікавих маршрутів, а також прокат байдарок та каяків. Місцевий кемпінг створений туристами для туристів, для тих, хто любить природу та активний відпочинок.

Туристичний потенціал Миколаївщини
Мигійські пороги. Фото: Вікіпедія

Серед інших туристичних напрямів виділяється природний заповідник "Єланецький степ" — єдиним степовим заповідником на Правобережній Україні. Цей типчаково-ковиловий степ, що не представлений на інших заповідних територіях України. Відвідувачі мають нагоду ознайомитися з історією появи заповідника, його рослинним і тваринним світом.

Туристичний потенціал Миколаївщини
Природний заповідник "Єланецький Степ". Фото: Вікіпедія

Також відновлюються дороги до найбільш популярних туристичних куточків, наприклад, до Очакова відпочивальники можуть доїхати вже дуже швидко.

Для забезпечення ефективності функціонування туристичної галузі на Миколаївщині необхідно здійснити низку заходів: розвиток та впровадження фінансово-економічних механізмів для стимулювання туристичної діяльності та залучення інвестицій; розвиток інфраструктури, в тому числі транспортного забезпечення, а також створення та реалізація програм із захисту довкілля та культурної спадщини.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок